Šta je sada skrivio? Opet sramni napadi na Đokovića

04.03.2021

08:44

0

Autor: D. B.

Najbolji teniser sveta sada je, ničim izazvano, na meti novinarke Ekipa

Šta je sada skrivio? Opet sramni napadi na Đokovića
Copyright Profimedia

Neko će reći stav. Drugi kritika koja nema nikakvu osnovu. A možda sve najbolje opisuje reč mržnja.

Kako god da posmatrate, osvanuo je još jedan, u najmanju ruku neprikladan tekst o Novaku Đokoviću. Ponovo u francuskom “Ekipu”, istom onom listu koji je prošlog leta objavljivao ružne karikature, a najboljeg tenisera sveta nazivao “Đokovid 19” posle dešavanja na prekinutom “Adria turu”.

Autor teksta je novinarka Kristel Bone. I ova žena je dala sve od sebe objasni svima da ne voli Đokovića.

Zašto volimo nekoga? Ili da suzimo priču, zašto volimo jednog sportistu više od drugog, na primer? Imali ste taj osećaj iznerviranosti kada ste čuli da je Novak Đoković osvojio Australijan open. Tip ga je osvojio devet puta, ima 18 grend slemova, skoro kao Rafa Nadal i 310 nedelja je prvi, baš kao Rodžer Federer – objasnila je ova kolumniskinja uz napomenu da to nije dovoljno.

Koliki je stepen mržnje prema Novaku usađen u svaku poru bića ove novinarke svedoče i sledeće reči.

Nole bi mogao da igra protiv mravojeda i opet biste oklevali da navijate za njega. Postoji više razloga za to – možda je to njegov oholi stas, ali ako ste bili fan Ivana Lendla, onda verovatno to nije razlog. Možda je to što je došao posle tandema Federer-Nadal, što je ostavilo malo ljubavi za njega. Ili možda baš zbog njegove prevelike želje da bude voljen, kao što je uvek dobroćudni Nik Kirjos rekao – “Želi da bude toliko voljen da ne mogu da ga podnesem”.

Nije se na tome zaustavila, već je nastavila pljuvačinu po Đokoviću.

Istina je da mu ništa ne pomaže. Bilo da lomi reket ili je pažljiv prema skupljačima loptica, u najgorem slučaju vas to nervira, u najboljem baš vas briga. U Melburnu je tvrdio da je igrao sa pokidanim trbušnim mišićem veličine 2,5 centimetara. Sa takvim stvarima bi se mučili čak i “avendžersi”. Ne zaboravite, on osvaja Australijan open servirajući 200 kilometara na sat a ima “najdublje mesto na Zemljinoj kori” u stomaku. On vas nervira – zaključila je autorka ove više nego ružne kolumne.

Pročitajte još

I šta je zaključak posle ove kolumne – Novak je kriv šta god da uradi. Ne bi smeo da bude dobar prema nekome, ne sme da se povredi, a sve zbog toga što je potrošeno suviše ljubavi na Federera i Nadala?! Koliko sve ovo zvuči nepotrebno i usiljeno. Uostalom kao što je i sama kol-umna. A Bone slobodno neka navija za egzotičnu životinju u duelu sa Novakom. Na to ima pravo. A možda bi samo svi još jednom trebalo da pročitamo ono što je rekao Goran Ivanišević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike