"Novak je jači od svih, ali ljudima je teško da to priznaju"

02.03.2021

18:07 >> 18:09

0

Autor: Adam Štulić

Trener srpskog asa Goran Ivanišević smatra da je Đoković najbolji teniser svih vremena

"Novak je jači od svih, ali ljudima je teško da to priznaju"
Copyright Profimedia/Chrsylene Caillaud / Panoramic

Hrvatski trener Goran Ivanišević nema dilemu – Novak Đoković je, po njegovom mišljenju, najbolji teniser svih vremena. Pošto je srpski as nedavno podigao 18. grend slem trofej, koji je osvojio na Australijan openu, nekadašnji šampion Vimbldona je izrekao niz pohvala na račun srpskog asa.

– Novak je jednostavno jači od svih ostalih, a ljudima je teško da to priznaju – kazao je Ivanišević za “Tennis Majors”, pre nego što se još jednom osvrnuo na Novakovu povredu zbog koje je umalo odustao od daljeg učešća na turniru.

Podsetimo, Novak je povredio mišić trbušnog zida tokom trećeg seta duela sa Tejlorom Fricom u trećem kolu Otvorenog prvenstva Australije.

– Najtužnije su bile optužbe da se pretvara da je povređen. Zašto bi, pobogu, to trebalo da radi? Zašto bi najbolji teniser sveta morao da lažira povredu? Vodio je u tom trenutku 2:0 u setovima. Da je neki drugi vrhunski igrač samo zakoračio na teren povređen, to bi se smatralo herojskim činom. Ali, kada Novak to uradi, onda se pretvara.

Novak je devetim trijumfom u Melburn parku stigao dva koraka iza Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju grend slem titula.

Pročitajte još

– Mislim da će Rada barem još jednom pobediti na Rolan Garosu i zato je bilo važno da Novak zadrži korak. Trka je otvorena i biće zanimljiva. Nadal će, bez sumnje, biti favorit na Otvorenom prvenstvu Francuske, ali favoriti ne pobeđuju uvek – rekao je Ivanišević, prokomentarisavši i borbu za zvanje GOAT između tri najbolja tenisera današnjice.

– Za mene je Novak najbolji i najkompletniji igrač svih vremena, za nekoga drugog to su Nadal ili Federer. Na kraju, odgovor na to pitanje će zavisiti od ličnih simpatija. Svakako će biti zanimljiva tema kada jednom završe karijere – kazao je Goran Ivanišević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike