Noletov trener iskren: Zapad ne voli moćnog čoveka

03.03.2021

10:30 >> 20:39

0

Autor: Milan Nastić

Trener prvog reketa sveta rekao da se Balkanci najbolje međusobno razumeju

Noletov trener iskren: Zapad ne voli moćnog čoveka
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark Dadswell

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića priznao je za hrvatsku nacionalnu televiziju da kad prvi reket sveta viče na nekog iz lože, da se to najviše odnosi na njega i da se Balkanci najbolje razumeju.

– Mentalitet je isti, jezik je isti, to jako puno pomogne u objašnjavanju, u razgovoru, na terenu. Čak se nekad i ne mora ništa reći, dovoljno je da se pogledamo. Balkanac može da trenira bilo koga, ali Balkanca ne može trenirati niko osim Balkanca. Kad viče na terenu i gleda ka loži, u najviše slučajeva se odnosi na mene – kazao je Ivanišević.

Pročitajte još

Trener Novaka Đokovića istakao je da ga Zapad ne voli, ali da srpski teniser ima armiju navijača iza sebe.

– Zapad ne voli tako moćnog čoveka, koji ima vojsku navijača i koji se usudi da kaže šta mu je u glavi. Veruje u svoja razmišljanja, opasan je za Zapad. Nekako je to krenulo od prvog “lokdauna” pa preko Adria Kupa… Tu je i nesrećni US Open, pa loše finale Roland Garosa i kraj sezone. Onda se pojavila i ova priča o izmišljanju povrede. Kakvo izmišljanje povrede? Čovek vodi 2:0 u setovima i sada bi izmislio povredu da dobije Tejlora Frica.

Goran Ivanišević se osvrnuo i na povredu Đokovića na Australijan openu, o kojoj su se razvile razne teorije.

Opet udaranje po njemu jer se jedini potrudio i stao u odbranu igrača. Da proba da im se poboljša situacija. Onda je usledila ta nesrećna povreda na pola turnira. Imao je četiri teška meča. Znao je posledice, rekao je da je tu da pobedi. Novakova glava je tu najvažnija. Ja sam se iskreno najviše bojao protiv Miloša Raonića i Aleksandera Zvereva, jer je to još bilo sveže. Najviše ga je bolelo kod riterna, a ne zna se ko jače servira od njih dvojice. Potom polufinale i finale, te predstava protiv najboljeg tenisera u poslednja tri meseca, Danilla Medvedeva. Deklasirao ga je na svom terenu, gde nikada nije izgubio. Pokazao je da je najbolji igrač na svetu – rekao je Ivanišević.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike