Šta je Piksi rekao o Kokezi i kako je odgovorio Muslinu

19.03.2021

12:12 >> 13:05

0

Autor: D. B.

Mogu i kod mene da probaju, da vidimo koja je granica

Šta je Piksi rekao o Kokezi i kako je odgovorio Muslinu
Copyright MN Press

Prvi susret Dragana Stojkovića Piksija i medija u Srbiji nije bio upriličen u momentu kada je promovisan u selektora Srbije. Putem oficijelnog sajta preneta je vest da je Stojković novi selektora, kao i njegova izjava u kojoj je izneo očekivanja od novog posla.

Razlog za ovakvu promociju je velika afera u čijem je epicentru i čovek koji i dalje nije podneo ostavku na mesto predsednika FSS Slaviša Kokeza. Tokom onlajn susreta sa medijima Piksi je dobio i nekoliko pitanja vezanih za to kako stvari funkcionišu u FSS u ovom momentu.

– Nisam odlučivao da li će biti promocije ili ne. Nisam ja predsednik ili potpredsednik, Mada meni promocija i nije bila potrebna. Znamo šta se desilo i šta se dešava. Specifična je situacija i ona nas je naterala da spustimo tenziju. Nije bio momenat. Uvek sam tu na raspolaganju medijima, samo bez politike, tu nisam neki veliki ekspert. Izvinjavam se ko je bio povređen zbog toga što nije bilo promocije, ali biće vremena. U specifičnoj smo situaciji i zbog kovida. Treba voditi računa i o zdravlju i pratiti mere. Desile su se stvari koje nisu prijatne. Sačuvana je mirnoća. FSS funkcioniše bez problema, radim svakodnevno sa saradnicima. Šta će biti u bliskoj budućnosti, ne znam – objasnio je Stojković.

Pokušao je potom i da pojasni svoje reči dodavši i sledeće:

– Situacija nije prijatna, ali s obzirom da smo u kontaktu sa klubovima iz kojih dolaze naši igrači, sve funkcioniše na najbolji mogući način. Niti hoću niti želim da se drugačije gleda ili radi. Igrači moraju da budu pripremljeni za mečeve 24, 27. i 30. marta. Ovo ostalo su vanfudbalske stvari. Ili možda grešim, ali mi se čini da su u centru zbivanja stvari koje nemaju veze sa fudbalom.

Pročitajte još

Upitan je Stojković i da li je pročitao izjavu bivšeg selektora Slavoljuba Muslina koji je otkrio da je Kokeza pokušao da mu menja spisak igrača i kako bi se on poneo da se nađe u takvoj situaciji.

– Nisam čitao šta je rekao. Ali, znam da be bih čekao tri ili četiri godine da bih obavestio javnost o tome. Seo bih odmah pred novinare i rekao da ne mogu da radim više ovaj posao i rekao bih imena i prezimena. Ne bih trpeo takve pritiske, ako ih je bilo. A ako neko pokuša tako nešto samom? Mogu da probaju i da vide dokle ide granica – poručio je Stojković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike