Srpski Holanđanin u Beogradu: Zvezda na pragu dovođenja pojačanja u napadu, ali postoji jedno VELIKO ali...

21.08.2021

05:14 >> 05:16

0

Ugovorom sa Kinezima je vezan još nekoliko meseci

Srpski Holanđanin u Beogradu: Zvezda na pragu dovođenja pojačanja u napadu, ali postoji jedno VELIKO ali...
Copyright Rišairo Živković/ Profimedia

Rišairo Živković pregovaraće danas u Beogradu sa Crvenom zvezdom. Holandski fudbaler (24), sa srpskim korenima trenutno je član kineskog Čangčuna, sa kojim ima ugovor do decembra. Ako obe strane budu zainteresovane za saradnju, Kinezi ne bi trebalo da prave problem, pa bi napadač u Ljutice Bogdana stigne kao slobodan agent.

Iako želja postoji, ne može da se kaže da je sve okončano. Prema saznanjima 24sedam situacija je i dalje potpuno otvorena, odnosno šanse su 50:50.

Adut u pregovorima je poznanstvo sportskog direktora Mitra Mrkele i dede Živkovića. Svojevremeno, Mrkela je bio zamenik direktora mlađih kategorija FSS i bio je u “misiji” da privoli Rišaira da zaigra za U19 selekciju Srbije. Ali tada nije bilo uspeha, pa je igrao za Holandiju u kojoj je i rođen.

pročitajte još:

Podsetimo, Živković nosi prezime po majci Miri, pošto ga je otac napustio. Samim tim, vezan je za majčinu porodicu, a posebno za dedu zbog kog je često boravio u Pirotu.

Ostaje da se vidi da li će ova “veza” uroditi plodom. A ako pregovori budu uspešni Zvezda bi ovaj transfer mnogo značio. Realno je da se crveno-beli plasiraju u grupu Lige Evrope, pa je svaki igrač potreban. Milan Pavkov se ustalio u startnoj postavi, Luis Dioni (za sada) nije ispunio očekivanja, a Nikola Krstović još nije kalibar za velike evropske utakmice.

Kako Ohi Omojiužanfo iz Moldea stiže tek u januaru, još jedan napadač u rotaciji bi bio veliko olakšanje za Stankovića.

Seniorsku karijeru je počeo u Groningenu (kada je Mrkela pregovarao), a zatim je postao član Ajaksa. U tom periodu je bio na pozajmicama u Viljemu II i Utrehtu, kao i u mladom timu velikana iz Amsterdama. Zatim je prešao u Ostende, a kasnije i u Čangčun. Bio je i na pozajmicama u Šefild junajtedu, a onda i Gvangdžou.

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike