Zvezda spremila novu bombu: Holanđanin Živković stiže u redove srpskog šampiona

20.08.2021

08:17

0

Fudbaler za vikend stiže u Beograd

Zvezda spremila novu bombu: Holanđanin Živković stiže u redove srpskog šampiona
Copyright Rišairo Živković/ Profimedia

Holandski fudbaler srpskog porekla, a brazilskog imena Rišairo Živković stiže u Beograd tokom vikenda kako bi potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, pišu Novosti.

Pozivajući se na holandske izvore bliske Živkoviću, piše se da će on raskinuti ugovor sa kineskim Čangčunom kako bi kao slobodan igrač došao u redove srpskog šampiona.

Rišairo Živković svojevremeno je povezivan sa našom reprezentacijom, ali je u dosadašnjem delu karijere nastupao samo za Holandiju i to u četiri uzrasne kategorije (do 18, 19, 20 i 21 godine).

Klupsku senirosku karijeru počeo je u Groningenu i za dve sezone odigrao 33 utakmice i postigao deset golova. U Ajaksu je proveo tri godine, bar po ugovoru, ali je najveći deo proveo na pozajmicama u Viljemu II i Utrehtu, kao i u mladom timu “Kopljanika”.

Od 2017. do 2019. nosio je dres Ostendea, a 12 golova na 50 mečeva bili su dvoljni za ugovor sa kineskim Čangčunom. Tamo je posetigao 15 golova na 25 utakmica, a onda su ga začuđujuće poslali na pozajmicu, najpre u Šefild junajted, a onda i Gvangžu.

Rišairo Živković rođen je u Asenu (Holandija), prezime nosi po majci Miri, a kako a je otac napustio veoma je vezan za dedu zbog kog je često odlazio u Pirot.

Pročitajte još:

Videćemo kako će proteći pregovori između Crvene zvezde i Živkovića, odnosno u kakvoj se formi nalazi 24-godišnji fudbaler, koji bi, ako sve bude kako treba, zaista mogao da bude dobra karika u lancu koji crveno-beli spremaju za izazove u Ligi Evrope, kao i u domaćem prvenstvu i Kupu Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike