Duel sa Kairatom je veoma blizu: Šta Stankovića mora baš da zabrine, a šta je bilo dobro u kiksu protiv Voše

17.07.2021

06:10 >> 06:21

0

Na Rajku Mitiću nije bilo golova

Duel sa Kairatom je veoma blizu: Šta Stankovića mora baš da zabrine, a šta je bilo dobro u kiksu protiv Voše
Copyright MN Press

Crvena zvezda je u prethodne četiri sezone u utakmicama na premijeri Superlige Srbije pobeđivala i tako se očekivalo i sinoć. Posle mnogo vremena navijači su ponovo bili na tribinama i nadali se pobedi. Realno, u duel na “Rajku Mitiću” protiv Vojvodine, branilac titule je ušao kao favorit. Sve je bilo na strani branioca titule, ali je na kraju ipak bilo 0:0. Za domaćina rezultat za razočaranje, a za gosta odličan, što je i priznao šef struke gostiju Slavoljub Đorđević posle meča.

– Sa Zvezdom može da se igra samo na ovakav način. Čekali smo kontre i trebalo da budemo hrabriji – objasnio je Đorđević čiji će tim u četvrtak gostovati litvanskom Panavežisu u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

I statistika je bila na strani branioca titule, uz 61 prema 39 odsto poseda lopte, kao i 16 prema osam šuteva. Ali kao što je rečeno bilo je 0:0.

Šef struke Zvezde Dejan Stanković je ušao bez kalkulacija, sa očekivanim i u ovom trenutku ponajboljim sastavom. Starteri su bili Borjan, Gajić, Babić, Dragović, Rodić, Krstičić, Sanogo, Ivanić, Katai, Ben i Krstović.

Dejan Stanković, MN Press

Najmlađi i (u ovoj postavi) najneiskusniji bio je ujedno i najistureniji. Nikola Krstović je dobio prednost u odnosu na Milana Pavkova i Luisa Dionija, što se i očekivalo. Mladi napadač se istakao na pripremama, Pavkov je bio u senci, dok Dioniju sigurno treba još malo vremena da se adaptira kako bi bio starter.

Ostaje da se vidi koje će rešenje izabrati za gostovanje Kairatu u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Jer sreda je veoma blizu.

Pokušavao je Krstović, dok je trajala opsada gola gostiju, ali bezuspešno. Dioni je čak bio na zagrevanju i verovatno bi ga Stanković uveo u završnici da je rezultat bio povoljniji. Uostalom najavio je na konferenciji u četvrtak da će novi napadač dobiti određene minute, ali je ekipa Slavoljuba Đorđevića pokvarila taj plan.

Nikola Krstović, MN Press

Zbog toga je u 75. minutu u igru ušao Pavkov, kao džoker koji bi trebalo da reši meč. Odluka je bila potpuno razumljiva, jer je mnogo, mnogo duže u sistemu. Ipak, heroj pobede nad Liverpulom je u završnici propustio veliku priliku. A nadali su se navijači golu Pavkova, jer čim je visoki centarfor ušao u igru, sa tribina se čulo “Hej Pavkov, skoči i daj gol glavom…”

Ali nije bilo ni glavom ni nogom.

Već u sredu, crveno-beli će gostovati u Almatiju, a problem realizacije očigledno postoji. Tačno je da je sreća bitan faktor u sportu, ali isto tako i često se kaže i da Evropa ne prašta mnogo propuštenih prilika. Uz Pavkova, za propuštenim prilikama treba da žali i Ben koji je pogodio stativu, a onda i sa nekoliko metara prebacio gol.

pročitajte još

U drugom poluvremenu, Stanković je napravio pet izmena. Na samom startu nastavka, šansu su dobili Bakajoko i Kanga, nešto kasnije Falko, a zatim i Pavkov i Eraković.

Kazao je Stanković ono što je i viđeno, da je falio taj gol i da bi verovatno bilo drugačije u tom slučaju. Sada im ostaje da se nadaju da će u Almatiju da se vrati ono što je promašeno u Beogradu.

Izostanak realizacije u 90 i “kusur” minuta je razlog za glavobolju, kao i činjenica da Zvezda nije uspela da savlada rivala koji je imao mnogo kadrovskih problema. Ali, Stanković može da bude zadovoljan činjenicom da je način stvaranja tih šansi bio raznovrstan, sa svih strana i na razne načine, najviše u “režiji” Mirka Ivanića, Aleksandra Kataija, Nenada Krstičića, Milana Rodića…

Odnosno da nosioci igre nisu zakazali ni podbacili, već su “grizli” do kraja.

Aleksandar Katai, MN Press

Ostaje da se vidi da li će sve to biti dovoljno za povoljan ishod na gostovanju u Kazahstanu. Mada i posle toga postoji i revanš na “Rajku Mitiću”.

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike