Posle rasističkih ispada navijača, ekspresno izvinjenje Voždovca: Izvinite, mi nismo takav klub

16.07.2021

20:44 >> 20:54

0

Odmah je usledilo saopštenje i ograda

Posle rasističkih ispada navijača, ekspresno izvinjenje Voždovca: Izvinite, mi nismo takav klub
Copyright Norman Kembel, MN Press

Čukarički i Voždovac odigrali su vrlo dobar meč na otvaranju sezone u Superligi. Videli smo tri gola, od kojih je jedan remek-delo, ali i dva crvena kartona.

Ipak, kompletan utisak je pokvario rasistički ispad gostujućih navijača, koji su ispuštali majmunske krike svaki put kada bi igrač Čukaričkog Norman Kembel dodirnuo loptu.

Utakmica je na kratko prekinuta, ali igrač je zamenjen na poluvremenu.

Voždovac nije izbegavao odgovornost i odmah posle meča je izdao saopštenje sa izvinjenjem.

– Fudbalski klub Voždovac upućuje javno izvinjenje fudbaleru Normanu Kembelu, fudbalskom klubu Čukarički i sportskoj javnosti u Srbiji zbog rasističkih uvreda nekolicine navijača Voždovca tokom utakmice prvog kola Super lige Srbije.

Klub kao nijedan drugi, kako Voždovac zovemo, poznat je kao porodičan klub sa izrazitim vrednostima koje ne podržavaju bilo kakav vid nepoštovanja, uvreda i nasilja na bilo kojoj osnovi.

Navijači Voždovca poznati su kao pravi simpatizeri fudbala, poštovaoci sporta i fer pleja i na taj ugled smo izrazito ponosni.

Ovim saopštenjem ograđujemo se od ponašanja kojem nema mesta na stadionima širom Srbije i kao klub borićemo se da se ovakvi ispadi ne povezuju sa institucijom kakva je Voždovac – saopštio je klub.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike