Srbijo, zavisiš od Zvezde i Partizana: „Večiti“ pobedama jure ka Ligi šampiona!

17.09.2021

10:12 >> 10:11

0

Naši da dobijaju, Ukrajnici da gube

Srbijo, zavisiš od Zvezde i Partizana: „Večiti“ pobedama jure ka Ligi šampiona!
Copyright MN Press

Zakotrljala se lopta u prvim utakmicama sva tri klupska evropska takmičenja, a već prvo kolo donelo je sjajne vesti za srpski fudbal.

Pobede Crvene zvezde nad Bragom kod kuće i Partizana nad Anortozisom u gostima učvrstile su Srbiju na 12. mestu na evropskoj listi.

Primarni cilj je ostati među 15 ekipa, jer bi to značilo i dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a potajni san je napredak za još jedno mesto. U tom slučaju bi jedan klub igrao kvalifikacije, a drugi direktno otišao u najjače evropsko takmičenje. Uz to bismo imali i predstavnika u plej-ofu za Ligu Evrope, odnosno dva u kvalifikacijama za Ligu konferencija (jedan u 2, jedan u 3. kolu).

Printscreen/UEFA.com

Dakle, potrebno je pobeđivati i braniti prednost koju imamo u odnosu na Belgiju, Švajcarsku, Hrvatsku, a posebno Kipar, koji je trenutno na 16. mestu. Stoga je pobeda Partizana nad Anortozisom duplo vredna, a isto će biti i ukoliko crno-beli budu bolji od belgijskog Genta.

Nego, da se vratimo snovima. Na mestu broj 11 koje donosi sve gorepomenuto trenutno se nalazi Ukrajina, koja za razliku od Srbije ima tri predstavnika u Evropi. Ali i koja, opet za razliku od Srbije, posle prvog kola nema mnogo razloga za zadovoljstvo. A čini se da neće imati ni posle drugog i trećeg.

pročitajte još:

Šahtjor i Zorja su izgubili svoje mečeve, a kijevski Dinamo je izvukao remi. Ono što daje razlog za optimizam su naredne utakmice Ukrajinaca.

Šahtjor će se sudariti sa Interom i Realom i realno je da tu upiše još dve nule, baš kao i Zorja, koja nakon poraza od Bodo-Glimta mora na megdan Romi i CSKA iz Sofije. Jedini ukrajinski klub koji je na premijeri ostao neporažen je Dinamo Kijev (remi sa Benfikom), ali je više nego jasno da u duelima sa Bajernom i Barselonom neće baš imati šta da traže.

Dakle, ako Ukrajinci, kako bi trebalo da bude, i u naredna dva kola ostanu bez bodova, šanse Srbije za 11. mesto rapidno rastu. Naravno, za to je potrebna samo još ta jedna “sitnica”, da večiti rivali zabeleže pobede nad svojim rivalima. A to, ruku na srce, i ne izgleda toliko nerealno i neostvarivo.

pročitajte još:

Srbijo, navijaj za Zvezdu i Partizan, bez obzira na to koji ti je klub na srcu. I jedni i drugi profitiraće ako budu pobeđivali. A onda će profitirati i naš fudbal.

Sve to bi moglo da znači da će se više novca uliti u kase rivala sa Topčiderskog brda, te da će i kvalitetniji fudbaleri lakše stizati do Humske i Ljutice Bogdana. A kvalitetniji fudbaleri sa sobom donose i bolju igru, koje su se navijači u Srbiji, budimo realni, poprilično uželeli.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike