Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao! Albanac sa gola Lacija podsetio na čuvenu Zvezdinu noć (VIDEO)

17.09.2021

07:28

0

Komičan autogol u Istanbulu za tri boda Galatasaraja

Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao! Albanac sa gola Lacija podsetio na čuvenu Zvezdinu noć (VIDEO)
Copyright TANJUG/AP Photo

Ponekad je u životu neophodno da ti se “kockice sklope”, da jednostavno imaš sreće i budeš nagrađen za trud.

Osetili su to sinoć fudbaleri Galatasaraja u pobedi nad Lacijom (1:0) na startu grupne faze Lige Evrope.

A sve zahvaljujući čuvaru mreže rimske ekipe Tomasu Strakoši. Igrao se 67. minut kada je tim iz Turske gradio jedan u nizu prilično jalovih napada. Naizgled bezopasan centaršut defanzivac Lacija je ispucao “u nebo”, a lopta je krenula ka golu.

Svi su mislili da će završiti u korneru, a iskusni Strakoša bio je spreman i pratio let lopte. Bio je tu i kada je ona krenula ka golu i trebalo je samo da je rukama prebaci preko preče (odbojkaši bi rekli da je “skuva”). Ali Albanac nije vešt odbojkaš pa je loptu skuvao ispod prečke u svoju mrežu.

Ne znamo kako je kolega sa turske televizije reagovao na ovu pomalo bizarnu situaciju, ali nas je sve neodoljivo podsetilo na čuvenu beogradsku noć iz aprila 1991. godine u polufinalu Kupa šampiona.

Veliki Bajern savijao se pod naletima Crvene zvezde i uspešno branio prednost koja ga je vodila u finale. A onda se desilo Augentalerovo ispucavanje lopte, koja je putovala ka golu. Sećamo se, ni golman Bavaraca Auman, baš kao ni Strakoša iz Lacija, nije bio vešt odbojkaš, pa je na gotovo isti način smestio loptu u svoju mrežu.

pročitajte još:

Zvezda je otišla u finale, a svi i dan danas jasno pamte legendarni komentar Milojka Pantića “Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao”.

Crvena zvezda je kasnije pobedom nad Marsejom stigla i do titule prvaka Evrope, jedine u našem fudbalu, pa bismo mogli da se “poigramo” i zaključimo da je fudbalerima Galatasaraja sada pehar Lige Evrope na dohvat ruke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike