Šou može da počne: Nikola Pilić za 24sedam o šansama Novaka u Melburnu

07.02.2021

20:46 >> 22:58

0

Autor: Milan Nastić

Sve je spremno za Australijan open

Šou može da počne: Nikola Pilić za 24sedam o šansama Novaka u Melburnu
Copyright Profimedia.rs

Vreme je za tenis. I to onaj najbolji. Vrhunski. Vreme je za Australijan open.

U noći između nedelje i ponedeljka počinje prvi gren slem sezone, a pitanje svih pitanja je da li će Novak Đoković stići do devete titule u Melburnu ili će možda Rafael Nadal u Australiji prestići Rodžera Federera po broju osvojenih titula na najvećim turnirima u “belom sportu” (trenutno su Španac i Švajcarac izjednačeni sa 20), ili će možda neko iz “novog talasa” uspeti da pomrsi račune igračima koji suvereno vladaju već deceniju…

Iskusni trenerski vuk, Nikola Pilić, napravio je analizu onoga što možemo da očekujemo od mečeva u Melburnu.

– Ono što se kaže, šou može početi. Šta da vam kažem veoma specifične su okolnosti u kojima se održava Australijan open. Teško je u takvim uslovima da predvidimo ko je favorit i ko je najbliži da osvoji pehar. Moje mišljenje je da je Novak opet najveći kandidat, ali možemo očekivati dosta iznenađenje. Biće dosta interesantno i baš me zanima kako će se stvari odvijati – kazao je za 24sedam Nikola Pilić.

On je istakao da mnogi igrači nisu imali adekvatne uslove za normalne pripreme i da to može dosta uticati na njihove rezultate u Melburnu.

– Moramo biti svesni da nisu svi imali isti tretman. Zbog toga je veoma teško predvideti u kakvoj je ko formi. Pored Novaka, favoriti su još Nadal, Tim, Medvedev, Zverev i Cicipas. Smatram da u tom krugu treba tražiti osvajača Australijan open.

Pročitajte još

Nikola Pilić je gledao nekoliko mečeva Novaka Đokovića na ATP kupu.

– Čini mi se da Novak ima veliku želju za igrom. Pokazao je dobar tenis na ATP kupu. Definitivno, ima kvalitet za najviši plasman, ali ponavljam, u specifičnim okolnostima kakav je ove godine Australijan open sve je moguće. Dosta će biti bitna i mentalna snaga – zaključio je za 24sedam Nikola Pilić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike