Skrhani Jokić posle povrede saigrača: On je ratnik, samo da mu bude dobro (VIDEO)

13.04.2021

07:43 >> 07:47

0

Autor: D. B.

Džamal Marej se, po svemu sudeći, teže povredio u finišu meča protiv Golden Stejta

Skrhani Jokić posle povrede saigrača: On je ratnik, samo da mu bude dobro (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Nekoliko je faktora uticalo da Nikola Jokić bude kao “pokisao” posle meča njegovog Denvera od Golden Stejta. Kao dan je bilo jasno da je najbolji igrač Denvera jako pogođen zbog povrede svog saborca Džamla Mareja. Oborenog pogleda, uz jasne gestikulacije da mu nije previše do priče, Nikola je izašao na virtuelnu konferenciju za novinare.

Nisam tačno video šta se dogodilo. Samo sam shvatio da je Džamal pao i video sam da je u velikim bolovima. Ne znamo šta će biti sa njim, ali se nadamo da nije nešto mnogo loše – objašnjavao je Jokić posle meča.

Pitali su američki novinari centra Denvera da li je Marej morao da tako snažno krene na prodor u momentima kada je bilo jasno da je meč odlučen.

– Za mene je to njegov standardan prodor. On je ratnik, a mi smo tim koji se nikada ne predaje. To je naš identitet. Eto, taj njegov prodor se nije dobro završio. Stvarano se nadam da će biti ok. Mnogo je tužno kada vidite bilo koga u bolu. Ali, Džamal je momak koji će se do kraja boriti sa svakim rivalom i svakim problemom.

Tanjug/(AP Photo/Jeff Chiu

Što se tiče samog meča u kome je njegov Denver poražen od Golden Stejta 116:107, Nikola je označio nekoliko faktora zbog kojih je ishod bio takav kakav jeste.

– Izgubljene lopte su bile veliki problem. Dali smo im previše šanse da igraju, nismo šutirali dobro. Pa Stef Kari je imao više pogođenih trojki sam od čitavog našeg tima. Uz to igrao je sjajno. Postigao je 53 poena, nismo imali rešenje za njega.

I onda je poentirao.

Loša utakmica. Moramo mnogo bolje ako hoćemo da uradimo nešto u plej-ofu.

Ovaj odgovor bio je uvod u Jokićevu priču o onome što tim očekuje tokom narednih mesec dana.

– Za mene je važnije da igramo dobro, da u plej-of uđemo u dobrom momentumu. Imamo težak mesec, igramo protiv jakih rivala. Normalno je da želimo da pobeđujemo i da imamo prednost domaćeg terena u doigravanju. Ali, ništa to ne znači ako igramo loše.

Pročitajte još

A šta to i gde Denver mora bolje.

– Moramo da znamo uloge, da budemo odlučniji. Prvi meč koji nam sada dolazi je utakmica sa Majamijem i Bjelicom i Dragićem. To je ekipa koja se nikada ne predaje. Jaki su, igraju dobru odbranu, imaju mnogo opasnih igrača.

U periodu od 15. aprila do 16. maja Denver će odigrati 18 utakmica. Od toga deset će biti na gostujućim terenima. Rivali sa kojima će odmeriti snagu su: Majami, Hjuston (dva meča), Memfis (dva meča), Portland (dva meča), Golden Stejt, Nju Orleans, Toronto, LA Klipers, LA Lejkers, Njujork, Juta, Bruklin, Šarlot, Minesota i Detroit.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike