Ozbiljni problemi za Jokića i Denver: Poraz ostao u senci užasne povrede (VIDEO)

13.04.2021

05:45 >> 05:52

0

Autor: D. B.

Golden Stejt pobedio tim iz Kolorada u utakmicu u kojoj je Stef Kari postigao 53 poena i ušao u istoriju

Ozbiljni problemi za Jokića i Denver: Poraz ostao u senci užasne povrede (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Nekoliko loših vesti za Denver i Nikolu Jokića.

Najmanje problematična je ona da su poraženi na drugom uzastopnom meču. Na gostovanju bolji od “nagetsa” bio je Golden Stejt. Rezultat na kraju meča bio je 116:107 (33:32, 23:299, 43:22, 17:24).

Nikola je meč završio sa 27 poena, 12 skokova, osam asistencije. Imao je i blokadu, ukradenu loptu, a četiri lopte je izgubio. Slobodan bacanja je šutirao 8-6, za dva poena 16-9, za tri 5-1.

Golden Stejt je do trijumfa bukvalno odveo magični Stef Kari. Bek je postigao 53 poena, uz deset postignutih trojki iz 18 pokušaja. Postao je i najbolji strelac u istoriji Golden Stejta, pristigavši Vilta Čembrlena. Kari je imao 21 poen u prvoj četvrtini, a posle meča stigao je do brojke od 17.786 postignutih poena u dresu “ratnika” čime je prestigao čuvenog centra i oborio rekord kluba koji je bio na snazi još od 1964. godine.

Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Ali, sve to nije nešto što je zadalo glavobolju Majku Melounu i svima u redovima “nagetsa”. U poslednjim momentima meča, povredio se i to deluje ozbiljno Džamal Marej. Bek se vratio u tim posle četiri propuštena meča koja je propustio zbog bola u desnom kolenu.

Sada je povredio levo. Sve je delovalo bezazleno. Kanađanin je krenuo u prodor i nezgodno je doskočio. Pao je na parket i odmah se uhvatio za koleno. Koliko su bolovi bili jaki bilo je jasno dok se Džamal valjao po terenu. Saigrači i rivali su ga odmah okružili, da bi nešto kasnije uz pomoć lekara i fizioterapeuta napustio teren.

U Denveru za sada ne znaju koliko je povreda teška. Ali, ne bi bilo iznenađujuće da se ispostavi da su Džamalu stradali ligamenti kolena i da je za njega sezona – završena.

A to će biti jako, jako loša vest za Denver obzirom da bi to značilo da je tim ostao bez člana startne postave i drugog najboljeg igrača u timu.

Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

– Nemamo još vesti oko povrede. Naravno, svi momci u svlačionicu su očajni. Da, izgubili smo meč, ali to je sada manje bitno. Tek što se vratio. Mučilo ga je drugo koleno, a sada ovo. Molite se za Džamala i molite se da dobijemo dobre vesti – skrušeno je pričao trener Denvera Majkl Meloun posle meča.

U redovima Golden Stejta Alen Smailagić nije dobio priliku da zaigra. Drejmond Grin je sakupio 18 poena uz po sedam skokova i asistencija.

Jokiću je najveća podrška bio Majkl Porter junior koji je meč završio sa 24 poena, devet skokova, ali i uz loš šut za tri (7-1).

Pročitajte još

Denver je i dalje četvrtoplasirani tim na Zapadu i sada ima skor od 34 pobede i 20 poraza. Klipsrsi im beže (37-18), Finiks još više (38-15), dok lideri Juta imaju skor od 40 pobeda i 14 poraza. Ukoliko se ispostavi da će u nastavku sezone morati da igraju bez Mareja Denver čeka jako težak posao u nastavku sezone.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike