Senzacija u Zagrebu: Radnički srušio šampiona i ide po trofej regionalne lige

27.03.2021

18:02

0

Autor: Adam Štulić

Kragujevčani savladali favorizovanu Mladost u polufinalu završnog turnira

Senzacija u Zagrebu: Radnički srušio šampiona i ide po trofej regionalne lige
Copyright MN Press

Veliko bravo za vaterpoliste kragujevačkog Radničkog. Izabranici Uroša Stevanovića su u sred Zagreba, u polufinalu završnog turnira regionalnog takmičenja, savladali domaću Mladost posle peteraca (8:8, 6:5) i po prvi put u istoriji takmičenja obezbedili jednom srpskom timu priliku da se bori za šampionski trofej.

Kragujevčani su napravili veliki rezultat već samim plasmanom na F4 u društvu tri hrvatska tima, a u borbi za trofej boriće se sa boljim iz drugog polufinala u kojem se sastaju dubrobački Jug i splitski Jadran.

Eliminacija u četvrtfinalu Kupa Evrope očigledno nije ostavila traga na vaterpolistima Radničkog, koji su hrabro izašli na megdan favorizovanom rivalu. Nije ih uplašila ni početna prednost domaćina, koji je tokom prvog poluvremena u dva navrata imao dva gola viška, pa su furioznom trećeom deonicom, koju su dobili 5:2, pred poslednji mini odmor otišli sa minimalnim vođstvom.

Na krilima sjajne igre u pretposlednjem kvartalu, Kragujevčani su stigli i do dva gola prednosti (7:5), ali su u dramatičnoj završnici, ipak, strepeli za konačan ishod duela. Mladost je u poslednjem napadu, pri nerešenom rezultatu, imao igrača više u bazenu, ali je Lazar Dobožanov zaustavio pokušaj Miloša Lovrea.

Odlučujući pogodak u dramatičnim petercima postigao je Filip Janković, iako su Kragujevčani bili u problemina nakon promašaja Marka Radulovića u trećoj seriji. Ipak, Stefan Todorovski je zaustavio udarac Josipa Vrlića u četvrtoj, dok je tragičar u redovima ekipe Zorana Bajića bio Luka Bukić, koji nije uspeo da iskoristi sedmi peterac za domaći tim.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike