Velika vest za srpski vaterpolo: Stiže "vajld karta" za Ligu šampiona, F8 elitnog takmičenja tri puta uzastopno u Beogradu

25.03.2021

10:48

0

Autor: Adam Štulić

Ugovor sa Evropskom plivačkom federacijom trebalo bi da bude potpisan sredinom aprila

Velika vest za srpski vaterpolo: Stiže "vajld karta" za Ligu šampiona, F8 elitnog takmičenja tri puta uzastopno u Beogradu
Copyright MN Press

Sjajne vesti za srpski klupski vaterpolo nastavljaju da stižu. Pošto su ove sezone tri predstavnika bili učesnici osmine finala Kupa Evrope (Novi Beograd, Crvena zvezda, Radnički Kragujevac), dva u četvrtfinalu (Crvena zvezda, Radnički Kragujevac), a  jedan u polufinalu (Zvezda), naredne sezone Srbija će imati sigurnog učesnika fajnal-ejta Lige šampiona.

Uz to, Beograd će umesto Hanovera ove godine organizovati samu završni turnir elitnog takmičenja, od 3. do 5. juna. Srpska prestonica biće domaćin i 2022. i 2023. godine, a tehnički organizator je Novi Beograd, koji će dobiti “vajld kartu”, pišu “Večernje novosti”.

Ugovor sa Evropskom plivačkom federacijom trebalo bi da bude potpisan sredinom aprila. Podsetimo, Beograd je poslednji put organizovao završni turnir 2013. godine, kada je Crvena zvezda postala prvak Evrope.

Pročitajte još

– Ovo je velika stvar za naš klupski vaterpolo. Novi Beograd će biti siguran učesnik F8, ali i ostali naši klubovi plasman na završni turnir mogu da izbore kroz kvalifikacije. Ove godine prvi put će se F8 igrati na neutralnom terenu, što je šansa za sve klubove. Inače, veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu omladine i sporta, gradu Beogradu, OKS, VSS na podršci i pomoći – rekao je za “Novosti” sportski direktor Novog Beograda Aleksandar Šoštar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike