Selektor Japana reagovao na prozivke Stojkovića i Markovića: Asano nije izdajnik!

04.05.2021

14:09 >> 14:38

0

Hadžime Morijasu dobro poznaje doskorašnjeg fudbalera Partizana jer ga je trenirao od 2013. do 2016. u Hirošimi

Selektor Japana reagovao na prozivke Stojkovića i Markovića: Asano nije izdajnik!
Copyright Profimedia

Odlazak Takume Asana iz Partizana privukao je veliku pažnju japanskih medija. Čak i ako je gašenjem telefona sprečio i ono malo kontakta sa Beogradom i Partizanom što je imao dok je bio u Humskoj, japanski reprezentativac iz tamošnjih medija može da dobije jasnu sliku svega što se dešava u njegovom bivšem klubu posle odluke da jednostrano prekine saradnju.

Gotovo svi mediji su preneli agencijske izveštaje iz Beograda i izjave Vladimira Stojkovića i Lazara Markovića, koji su naglasili da su iznenađeni postupkom dojučerašnjeg saigrača i da takav način odlaska smatraju izdajom. Zbog toga je čak danas reagovao i selektor Hadžime Morijasu:

– Iz svog iskustva znam da Takuma nije osoba koja izdaje saigrače ili svoju ekipu. On je dobar čovek. Želeo bih da pružim podršku Asano onoliko koliko sam sad u stanju. On je kandidat za reprezentaciju i ako je moguće želeo bih da razghovaramo o mom izboru za kraj maja. Ne mogu da pričam o njegovom ugovoru. Nije mi jasno šta će se dešavati, ali voleo bih da se što pre reši – rekao je Morijasu koji je trenirao Asana od trenutka kada je postao profesionalac u Hirošimi.

Pročitajte još

Japanci prenose da nameru Partizana da ovaj problem sa Asanom isteraju na čistac pred FIFA arbitražom i da će u slučaju njegovog odlaska u drugi klub tražiti obeštećenje od tri miliona evra. Takođe, publicitet su dobili i sagovornici srpskih medija koji su pokazali razumevanje sa postupak Japanca, pa se tako prenosi izjava Ivana Golca, ubeđenog da su ovde stvari prilično jasne i na strani Asana koji nije dobio zarađeno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike