O Asanu nijedna ružna reč od Stanojevića: Bilo je profesionalno da kaže za problem!

04.05.2021

12:48 >> 13:29

0

Trener Partizana kaže da bi bio razočaran i pogodđen kada bi neko od igrača koje dugo poznaje uradio sličnu stvar kao Japanac

O Asanu nijedna ružna reč od Stanojevića: Bilo je profesionalno da kaže za problem!
Copyright MN PRESS

Odlazak Takume Asana iz Partizana iznenadila je sve u klubu, pa i trenera Aleksandra Stanojevića, koji nije naslućivao da Japanac ima problem i da će ga rešavati odlaskom iz kluba bez pozdrava. Ipak, jednostrani prekid saradnje od strane japanskog reprezentativca nije potez koga trener crno-belih shvata lično i kao veliko iznenađenje:

– Bio bih iznenađen kada bih ovako nešto doživeo od igrača sa kojim se dugo poznajem, još iz prvog mandata, od igrača koji je ponikao u klubu. To bi bilo iznenađenje i verovatnih bih drugačije reagovao, a ovo što se desilo sa Asanom, gledam kao deo profesije, jer strani igrači dođu, ostanu neko vreme i onda odlaze na ovaj ili onaj način iz kluba – kaže Stanojević i dodaje:

– O Takumi Asanu ne mogu reći nijednu ružnu reč. Vidim da su igrači izašli u medije, da su govorili o Asanu, ali to je zato što su ga voleli i osećali kao delom ekipe. Ovo je za sve šok. Početni, jer mi smo Partizan i imamo još mnogo drugih igrača na koje moramo da računamo. Od mene nećete čuti nijednu ružnu reč. Bio je izuzetan profeesionalac, sve što je radio, radio je sa osmehom, uvek pozitivan, Ja razumem te ljudske različitosti, drugačije kulture… Imao je mogućnost da priča sa nama, da obavesti upravu o svojim namerama, uputi pismo upozorenja … Sa te strane nije postupio profesionalno i to je nešto gde ja mogu da mu uputim zamerku, jer mogli smo da rešimo problem. Ali, kako rekoh, mi smo drugačije kulture, moramo da razumemo i to da se u Japanu šefovi železnice ubijaju ako im kasni voz – rekao je Stanojević.

Odlazak Asana uticaće na promenu strategije i stila igre cele ekipe:

– On je bio neko koje imao veliki uticaj na našu igru. Zbog njegovih karakteristika mogli smo visoko da napadamo protivnika, bili smo agresivniji, ali sada ćemo morati to da korigujemo i promenimo način na koji smo igrali. Nema sumnje da smo kao tim mnogo izgubili. Žao mi je, naravno, ali šta da radimo…

Stanojević ističe da je sa Japancem pričao nasamo na svakih četiri dana i da ništa nije mogao da nasluti iz tih razgovora.

– Pričali smo jer je imao problem sa tetivom, pa smo želeli da ga sačuvamo i videli ste da je neke utakmice ranije završvao, da je poslednju ušpao pri kraju. Sve je odrađivao sa osmehom, niijedan problem se nije osećao kod njega, već smo pravili stratetiju za finale Kupa.

Dok Crvena zvezda razmišlja o dovođenju Dragovića, Kolarova i Prijovića, na drugoj strani brda se traži krivac za bekstvo najboljeg fudbalera. Stanojević kaže da redovno prati šta se dešava u komšiluku:

– Pratim, naravno. Mi imamo našu strategiju i želje šta je nama potrebno. Ako se oni pojačaju, i mi bismo želeli da podignemo sebe. Ne rukovodimo se time šta oni rade, već imamo naš plan i znamo šta nam je potrebno.

Crno-beli u sredu (16.00, Arena Sport TV) igraju protiv ekipe TSC predvođenom Mladenom Krtsjićem, dugogodišnjim saradnikom, saigračem i bivšim igračem Aleksandra Stanojevića.

Pročitajte još

– Ovo će biti baš specifična utakmica za mene zbog emocija koje gajim prema Krstajiću. Igrali smo nekada zajedno, bio mi je igrač i kasnije saradnik kada je preuzeo ulogu sportskog direktora. Imali smo dosta raznih trenutaka, i lepih i loših, kroz koje smo zajedno prošli. Drago mi je da ga vidimo, svaka mu čast na tome što se posle Svetskog prvenstva vratio u Superligu. On je i ranije pričao da će biti trener, mislim da je on to već pokazao i da će to ići dalje u dobrom smeru. Drago mi je da ću ga videti, iskreno rečeno jedva čekam, jer se posle svega što nam se dešavalo nisam čuo, ni viđao – rekao je Stanojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike