Saletova „osveta“: Fotografije ove „lude“ grupe momaka ostaće u analima slavne istorije Virtusa

12.06.2021

19:02 >> 19:06

0

Autor: Adam Štulić

Srpski strateg doneo titulu u Bolonju posle dve decenije

Saletova „osveta“: Fotografije ove „lude“ grupe momaka ostaće u analima slavne istorije Virtusa
Copyright MN Press

Jedan od najslavnijih italijanskih košarkaških kolektiva, a po mišljenju mnogih i najslavniji, dugo je čekao da osvane dan u kojem će se dičiti titulom državnog prvaka. Ma, predugo…

Pune dve decenije bolonjski Virtus je čekao da se popne na nacionalni tron, a onda je to uradio na tako dominantan način, da su i najveći optimisti među njima ostali u čudu. Pogotovo kada se ima u vidu da im je rival u finalu bio učesnik Fajnal fora Evrolige Milano, koji je u odlučujućoj seriji počišćen rezultatom 4:0.

Reč ima jedan od najzaslužnijih za istorijsku noć u Bolonji, srpski trener Aleksandar Đorđević.

– Ovi momci su učinili izvanrednu stvar… Došao sam ovde kako bih proširio slavnu istoriju ovog kluba, sve ovo smo gradili radom, apsolutno sam svestan trenutka i zahvaljujem se igračima… Ludoj grupi momaka, ne možete ni da zamislite jedinstvo koje smo stvorili. Uvek ću u sebi nositi ovaj iskreni odnos, koji mogu nazvati ljubavi – rekao je Đorđević.

Nekadašnji selektor „orlova“ bio je viđen na izlaznim vratima bolonjskog giganta posle neuspešnog pokušaja da se preko Evrokupa domognu evroligaške ulaznice, ali način na koji je savladan veliki rival u finalu plej-ofa Palakanestra mogao bi potpuno da okrene situaciju. To je u noći slavlja najavio i prvi čovek kluba Masimo Zaneti.

– Sada ste videli koliko vredi tim koji smo izgradili. Ovo je najviši nivo koji trener može da traži od svojih igrača, ponosan sam na sve. Mislim da će njihove fotografije praviti društvo legendama ovog kluba. Od sutra ćemo videti šta će biti – kazao je Aleksandar Đorđević.

Saletova produžena ruka na terenu bio je kapiten „orlova“ Miloš Teodosić. Maestralni plejmejker poneo je i MVP priznanje na kraju finalne serije.

– Došao sam ovde da bih ostvario ovaj san. Ponosan sam na tim, na to kako smo reagovali na poteškoće u ovom savršenom plej-ofu. Ne mogu da opišem koliko sam srećan, hajde sada da uživamo, a sutra ćemo razgovarati o budućnosti – istakao je srpski as.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike