Saša Đorđević i Partizan: Ovo je uslov koji mora da se ispuni da bi priča mogla da se zahukta

19.04.2021

07:19 >> 09:26

0

Autor: D. B.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović dodatno pojasnio neke stvari

Saša Đorđević i Partizan: Ovo je uslov koji mora da se ispuni da bi priča mogla da se zahukta
Copyright Aleksandar Đorđević foto: MN Press

Da li će sledeći trener košarkaškog kluba Partizan biti Aleksandar Saša Đorđević?

Od momenta kada je njegov sadašnji tim Virtus iz Bolonje eliminisan u polufinalu Evrokupa, počele su i spekulacije o toma da bivši selektor Srbije neće sledeće sezone biti na klupi ovog velikana iz Italije.

Nekako, kao logičan splet okolnosti, nametnula se i priča da li će se Sale Nacionale vratiti u klub koje je doneo titulu prvaka Evrope 1992. godine. U njegovu drugu kuću. U Partizan. I euforija je počela. Navijači već slave dolazak ikone crno-belih. Smatraju da je posao završen, iako Đorđević i dalje radi u Bolonji.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović zbog toga, još jednom mora da smiruje strasti i traži malo strpljenja.

Mislim da je prerano da sada govorimo na tu temu. Nije fer prema samom Đorđeviću, čiji status u Virusu nije poznat, a i ne želimo da mu dodatno otežavamo bilo šta. Takođe, nije fer ni prema našem sadašnjem treneru Aleksandru Matoviću – objasnio je prvi čovek crno-belih za “Kurir”.

Ipak, jasno je da će crno-beli pokušati da po završetku sezone dovedu kvalitetnog trenera. Uostalom, o tome je govorio i sportski direktor Partizana Zoran Savić odmah po preuzimanju novog posla.

Gledajte, ako Đorđević bude slobodan, sigurno je da ćemo razmišljati i o njemu. Ono što je najvažnije jeste da je Partizan stabilan klub u koji žele da dođu proverena trenerska imena – objasnio je Mijailović.

Ako bi Đorđević došao u Partizan on bi verovatno bio i više od “samo” trenera. Sigurno da bi preuzeo i deo obaveza koje bi po podeli rada spadali u krug obaveza sportskog direktora. To znači i da bi njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije Zoran Savić dobio ovlašćenja koja nisu vezana samo za sportski sektor.

Pročitajte još

Ima i medija koji tvrde da Đorđević nije jedini koji će se vratiti u Humsku. Te spekulacije kažu da bi u Humsku mogli Miroslav Raduljica koji će navodno staviti tačku na deo karijere u Kini, sa kojim je Đorđević sarađivao ne samo u nacionalnom timu već i u Panatinaikosu, ali i Jan Veseli kome se bliži kraj ugovora u Fenerbahčeu, a koji je na veliku košarkašku scenu stupio upravo u crno-belom dresu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike