Rusima ni moldavski sudija nije pomogao: Hrabri Partizan poneo kući remi iz Sočija

06.08.2021

15:58 >> 13:17

0

Autor: Adam Štulić

Arbitar izmislio penal za domaće, ali je fudbalsku pravdu namirio Rikardo na asistenciju Markovića

Rusima ni moldavski sudija nije pomogao: Hrabri Partizan poneo kući remi iz Sočija
Copyright Rikardo/FK Partizan

Fudbaleri Partizana vraćaju se iz Sočija sa remijem 1:1 (0:0), uz saznanje da će i u revanšu protiv ruske ekipe imati težak zadatak da se domognu gola prednosti koji bi im doneo plasman u plej-of rundu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Crno-beli su odigrali jednu zrelu utakmicu protiv rivala koji je vrebao prilike da iz kontranapada dođe do važne pobede na svom terenu. U nekoliko navrata takva taktika je bila umalo plodonosna, ali je Partizan i večeras na svom golu imao odličnog Popovića koji je dva puta sprečio čiste golove.

On, međutim, nije mogao ništa u 63. minutu. Terekov je srušen ispred kaznenog prostora i činilo se da će kazna biti žuti za Vujačića, uz šansu za Nobou da iz prekida napravi uigranu akciju, ali onda se u sve umešao pomoćni sudija. Njegova sugestija da je prekršaj bio unutar kaznenog odmah je uvažena, pa Noboa nije mogao da odbije takav poklon – 1:0.

Nepravda i vođstvo domaćih nije mnogo remetilo crno-bele. Već u prvom ozbiljnijem napadu Marković je sa desnog krila pored Baraća i golmana Zaboltnija pronašao Rikarda na drugoj stativi, kojem nije bilo teško da iz prve pogodi mrežu za konačnih 1:1.

PRVO POLUVREME

K R A J   M E Č A

90+5. minuta – Crno-beli su bili na iskušenju. Saničanin je bespotrebno odgurno Baraća i dao šansu sudiji da svira prekršaj u poslednjem minutu nadoknade.

90+1. minut – Igraće se pet minuta. Ponovo je Popović bio u centru paženje nakon jednog prodora Jusupova po desnom krilu.

90. minut – Popović boskovao, pa se uhvatio za rame. Bol stvara problem mladom golmanu

Aleksandar Popović/FK Partizan

89. minut – Noboa je faulirao Popovića, ali umesto faula, sudija je pokazao korner za Soči.

86. minut – Jojić ne hvata ritam. Ne prija mu klima u Sočiju. Stalno greši, uvek je u daleko od lopte, ne prati ni svoje napade, ni ruskog tima.

84. minut – Moldavac je skandalozno loš. Odluke mu kasne i sve su nesigurnije. Na nesreću, uglavnom idu na štetu Partizana.

83. minut – Lutovac i Jusupov su nakon sudara ostali da leže. Sudija je morao da prekine meč

81. minut – Izašli Dugandžić i Calagov, ulaze Barsov i Angban.

81. minut – Rikardo trči i ne vidi se da ga muči bol.

79. minut – Zajka opasno šutirao. Saničanin uspeo da malo kresne tu loptu koja je išla u gol. Korner prošao bez većih problema.

76. minut – Stanojević promenio ceo srednji red iza Rikarda, želi sveže igrače za pritisak. Rikardo se uhvatio za nogu. Možda će i on morati da izađe!

74. minut – Izašali Marković, Pantić, Natho. Ušli Lutovac, Holender i Jojić!

73. minut – Marković je dobio pas od Zdjelara. Činilo se da je bez potrebe oklevao sa centaršutom i da je bespotrebno izgubio prednost koju je imao nad sporim baraćem, ali onda je prebacio težište na drugu stativu, odakle je Rikardo doneo izjednačenje – 1:1!

73. minut – Rikardooooooo!

71. minut – Žuti karton za Prokina zbog potezanja za dres Pantića

68. minut – Partizan se vraća iz šoka. Bez sumnje da su u rezultatski minus došli greškom suije.

65. minut – Žuti za Markovića zbog protesta. Suije ostale kod svoje druge odluke, iako je jasno da je prekršaj Vujačića napravljen van kaznenog. Noboa je bio neumoljiv – 1:0, 66. minut.

63. minut – Žuti za Vujačića. Faul na ivici kaznenog prostora, iskosa sa leve strane, pomoćni sudija je ispravio glavnog arbitra, pa je on preinačio odluku. Penal!

61. minut – Popović nastavlja meč!

60. minut – Zajka i Jusupov ulaze za Soči. Izlaze Burmistrov i Popov.

59. minut – Odlični Popović boksovao je ubacivanje Noboe, ali je Rodrigo gurnuo Rikarda na njega, pa je golman ostao da leži.

58. minut – Vujačić je na nedozvoljeni način zaustavio Popova. Biće to prilika da iz prekida Soči napravi nešto više.

56. minut – Korner za Ruse rešio Vujačić dobrim postavljanjem i izbacivanjem lopte u polje. Pre toga Popov se šetao kaznenim prostorom, sa peterca je tražio drugu stativu, odakle je Živković ispred visokog Dugandžića intervenisao.

55. minut – Ponavalja se prvo poluvreme. Domaći sa 11 igrača u defanzivnom stavu, vreba se greška za kontru.

53. minut – Žuti za Stanojevića zbog protesta!

52. minut – Rusi ne izbacuju loptu kad crno-beli traže pomoć lekara. Ponovo je Pantić ostao da leži, ali su domaći iskoristili tu šansu da razviju kaciju po desnom krilu. Sve se završilo izbijanjem Popovića u aut kako bi se saigraču ukazala pomoć Usledili su protesti crno-belih zbog nefer odnosa protivnika.

49. minut – Barać teško može da čuva Rikarda, ali crno-beli ne koriste tu prednost. Korner je posle Rikardove akcije izveo Natho, Vujačić je bio na lopti, još jedan pokušaj da odbitak smeste u mrežu završio je u bloku Rusa.

47. minut – Pantić posle duela sa Bugarinom Popovom tražio pomoć lekara. Sve u redu posle ukazane pomoći.

46. minut – Krenulo je drugih 45 minuta!

poluvreme – Domaći su se duže zadržali u svlačionici. Crno-beli već pet minuta čekaju početak.

Dobro izdanje crno-belih u prvom poluvremenu protiv kvalitetne ekipe Sočija. Rusi ne osećaju potrebu da dominiraju, već se kod svakog napada gostiju povlače duboko na svoj deo terena, pokušavajući da na 30 metara prekinu dodavanja igrača trenera Stanojevića i da iz kontre ugroze golmana Popovića. Za jedno poluvreme bilo je takvih tri pokušaja. Jednom je mladi golman sprečio Dugandžića u velikoj prilici, drugi put Tarakova, ali su domaći imali i jednu stativu. Na drugoj strani nije bilo tako dobrih šansi, iako se nikako ne može reći da je crno-beli tim došao da se brani.

45+2. minut – Poluvreme

45. minut – Igraće se još dva minuta nadoknade vremena.

43. minut – Žuti za Baraća posle jakog faula nad desnim bekom Živkovićem.

42. minut – Šut Markovića sa desne strane pored gola.

40. minut – Margasov je završio napad sa desnog boka tražeći Popova u naletu. Ispred Bugarina je bio Vujačić, koji je u naletu i dokačen po članku, pa je sudija pokazao faul za Partizan.

38. minut – Pretnja kontrom ne prolaze kod Sočija. Ipak, Pantićeva ideja da gurne loptu Markoviću nije bila tako loša.

Slobodan Urošević/FK Partizan

35. minut – Žuti karton za Uroševića. Faul na sredini terena, ali čini se sa dobrim razlogom došla je opomena za prekršaj nad Burmistrovom.

32. minut – Dugandžić posle kontre Popova izašao je jedan na jedan na Saničanina. Jednim driblingom ga se oslobodio, ali je njegov udarac levisom u poslednjem času izblokirao Marković.

31. minut – Natho je izveo prekid sa 35 metara, ruski štoperi su intervenisali bez većih problema.

29. minut – Soči u gardu. Očigledno je procena da se Partizan teško snalazi u tranziciji i to zasad ima svoju potvrdu. Nema gola, ali činjenica je da crno-beli teško prate brzinu kojom rival razvija svoje napade.

26. minut – Dugandžić je u stilu Lazara Markovića probao da sa boka pronađe Popova ili Nobou u kaznenom, a pogodio je stativu. Let lopte je slabo procenio Popović, ali je Ssaničanin posle stative znao brzo da izbije loptu daleko u polje.

24. minut – Rusi na svom delu terena. Tražiće šanse iz kontri. Nathovo proigravanje nije otišlo na pravo mesto.

Rikardo/FK Partizan

20. minut – Rikardovo ubacivanje sa levog krila ispratilo je nekoliko njegovih saigrača, ali Pantić je propustio šansu da bolje reaguje glavom, pa je ozbiljna prilika otišla u nepovrat.

18. minut – Tarakov u stopostotnoj šansi. Popović odbranio! Odbrana našeg tima ispala je sa dva dodavanja. Napravljen je višak na levoj strani, odakle Tarakov nije uspeo da posle driblinga poggodi mrežu.

15. minut – Napad koji je obećavao, a započeo ga je Rikardo dobrim građenjem i odlaganjem na stranu do Markovića na levom krilu završilo se Šćekićevim lošim pasom. Partizan igra sve hrabrije.

12. minut – Crno-beli izlaze visoko u presing, ali kada je ta odbrana pukla na centru Calagov je uspeo da dođe u poziciju da opali sa 20-tak metara. Popović je izbio loptu u korner, koji nije doneo nikakvu opasnost.

9. minut – Lagana inicijativa Rusa. Ipak, pored tako vrsnih igrača u veznom redu kao što su Ekvadorac Noboa i Bugarin Popov, najčešće se dugim loptama traži hravtski špic Dugandžić.

7. minut – Popović pokazuje da je u dobroj formi. Iskontrolisao jedan centaršut laganim istrčavanjem sa linije.

5. minut – Prečka Markovića, ličilo je da će krilo Partizana centrirati u srce kaznenog, ali je lopta završila na prečki. U kontanapadu Rusi su preko Dugandžića imali veliku priliku, ali je golman Popović uspeo u odsudnom trenutku da ga zaustavi.

4. minut – Crno-beli kontrolišu loptu, uglavnom kombinuje po sredini i onda se traži dugom loptom Rikardom. Dva takva pokušaja nisu donela priliku za gol, ali su pokazali Rusima sa kakvom taktikom će se suprotstaviti na ovom meču.

1.minut – Meč je počeo, prvi su sa centra krenuli crno-beli, koji u prvom poluvremenu napadaju ka golu ispod severne tribine stadiona u Sočiju.

Pred fudbalerima Partizna je prvi pravi evropski ispit ove sezone. Posle zagrevanja sa slovačkom Dunajskom Stredom, izabranici Aleksandra Stanojevića u trećem kolu kvalifiakcija za Ligu konferencija igraju dvomeč protiv Sočijem.

Prvi meč crno-beli igraju pred oko 100 navijača u Rusiji, gde se trener „valjka“ opredelio za nešto zatvoreniji tim u odnosu na mečeve u dosadašnjem toku sezone.

Dešavanja s meča Soči – Partizan pratite iz minuta u minut u teksutalnom prenosu na portalu 24sedam.

SOČI: Zabolotni – Rodrigao, Barać, Prokin – Margasov, Calagov, Burmistrov, Terekov – Noboa, Popov – Duganždić.

PARTIZAN: Popović – Živković, Vujačin, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Marković, Natho, Pantić – Rikardo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike