Rene van der Kerkhof opleo po kapitenu Ajaksa: Tadić kao dete, nedostojan trake

01.03.2021

12:26

0

Lider ekipe holandskog šampiona razočarao legendu holandskog fudbala

Rene van der Kerkhof opleo po kapitenu Ajaksa: Tadić kao dete, nedostojan trake
Copyright Profimedia

Legenda holandskog fudbala i PSV Ajndhovena, braća Rene van der Kerkhof nije mogao da nađe nijednu reč opravdanja za navijače svog kluba koji su napali Dušana Tadića ispred stadiona nakon derbija sa Ajaksom u nedelju . Ništa bolje u njihovim komentarima nisu prošli ni kapiteni dve ekipe, srpski reprezentativac i Denzel Damfris, jer su se od njihovog sukoba na terenu izrodili svi kasniji incidenti:

– Damfris je morao biti primer i zadržati profesionalni odnos prema igri. Tadić se ponašao nedostojno i kao dete – rekao je Rene van der Kerkhof.

Kapiten PSV Ajndhovena bio je tak koji je prvi provocirao. Kamere su zabeležile da je pre Tadićevog izvođenja penala pokušavao da ošteti mesto na koje se postavlja lopta, a tokom tog performansa verovatno je i nešto dobacivao kako bi Srbinu pokvario koncentraciju. Trener Ajaksa Erik ten Hag stao je, logično, poptiuno na stranu svog fudbalera:

Pročitajte još

– Tadić je bio isprovociran do srži, ali je ostao “kul” što samo pokazuje koliko je mentalno jak. Ne bismo smeli da pravimo veliku priču oko toga, jer te se stvari dešavaju na terenu. Tadić je bio hladnokrvan, pravi pobednik kad je bilo to najpotrebnije, a to pravi tazliku između velikog i vrhunskog meča – rekao je Ten Hag.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike