Real, Barsa i Juve: Trpimo svakodnevni pritisak od UEFA

08.05.2021

09:52 >> 11:31

0

Autor: Milan Nastić

Tri kluba izdali zajedničko saopštenje

Real, Barsa i Juve: Trpimo svakodnevni pritisak od UEFA
Copyright Profimedia.rs

Fudbalski klubovi Real, Barselona i Juventus izdali su zajedničko saopštenje u kojem ističu da trpe svakodnevni pritisak od strane UEFA i da im se preti raznim sankcijama.

Evropska kuća fudbala već neko vreme ističe da će ta tri kluba biti kažnjeni,jer su oni bili organizatori Superlige, koja je u korenu ugušena.

– Klubovi osnivači Superlige su trpeli i nastavljaju da trpe pritiske, pretnje i uvrede da napuste projekat i njihovu odgovornost i pravo da pronađu rešenje za fudbalski ekosistem kroz konkretne predloge i konstruktivan dijalog. Ovo je nedopustivo po slovu zakona i sudovi su već pokrenuli proceduru oko projekta Superlige naređujući FIFA i UEFA da se uzdrže od bilo kakve akcije dok traje proces, uključujući i donošenje kazni klubovima osnivačima – stoji u saopštenju.

Pročitajte još

Tri kluba ipak su spremna za razgovore kako bi se našlo najbolje rešenje kako za fudbal, tako i za klubove.

-Poštujući našu istoriju, našu odgovornost prema partnerima saosnivačima i prema navijačima, zbog fudbala, imamo dužnost da reagujemo i učestvujemo u traženju rešenja i pored neprihvatljivog pritiska i pretnji koje dobijamo od UEFA – zaključeno je u saopštenju koje su izdali Real, Barselona i Juventus.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike