Rastanak: Zinedin Zidan napustio Real Madrid, šta to znači za Luku Jovića?

27.05.2021

10:46 >> 13:00

0

Francuz na sastanku sa Perezom rekao da je umoran i da se povlači sa mesta trenera

Rastanak: Zinedin Zidan napustio Real Madrid, šta to znači za Luku Jovića?
Copyright Profimedia

Real Madrid je u četvrtak zvanično objavio odlazak trenera Zinedina Zidana. Francuz je vraćen na klupu 2019. godine, ali “kraljevski klub” napušta godinu dana pre kraja ugovora nakon iscrpljujuće sezone u kojoj nije osvojen trofej.

Zinedin Zidan više nije trener Real Madrida. Klub je konačno ozvaničio vest sa kojom se prethodnih nedelja spekulisalo u španskoj i svetskoj štampi

Rastanak je došao nakon sastanka Francuza sa predsednikom Florentinom Perezom na kojem ga je obavestio o svojoj odluci da ode godinu dana pre isteka ugovora. On je došao u martu 2019. godine nakon neuspeha Lopetegija, i tada prelaznog rešenja Santjaga Solarija.

Zidan je u svom prvom mandatu osvojio tri uzastopne Lige šampiona (2016, 2017, 2018), da bi po povratku ovim trofejima pridružio krunu u domaćem prvenstvu 2020. godine. Ove godine nije doneo nijedan pehar, već se morao da zadovolji drugim mestom u šampionatu iza Atletiko Madrida i polufinalom u Ligi šampiona protiv Čelsija.

Ovakav rasplet može da pogoduje Luki Joviću. On se vraća sa pozajmice iz Frankfurta, pa će kod novog stratega Reala dobiti priliku da se nametne kao opcija za špic. Da je ostao Zidan gotovo sigurno za njega ne bi bilo mesta u klubu, jer pored neprikosnovenog Benzeme prednost bi imali i Borha Majoral, koji se vraća iz Rome, i starosedeoci Rodrigo i Marijano Dijaz.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike