Promena plana: Federer doneo odluku o učešću na Australijan openu

28.12.2020

23:30 >> 09:12

0

Autor: N. St.

Švajcarac rešio dilemu

Promena plana: Federer doneo odluku o učešću na Australijan openu
Copyright Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Ljubitelji tenisa su se jedva čekali da ponovo na terenima u Australiji vide veliku trojku, najbolje tenisere svih vremena – Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Svi su prijavljeni za Australijan open koji se održava u februaru.

Međutim, Švajcarac je doneo drugačiju odluku. Promenio je plan i, zbog rehabilitacije posle dve operacije koje je imao na desnom kolenu, rešio da ipak sačeka s povratkom. To je u izjavi za AP otkrio njegov predstavnik i dugogodišnji prijatelj i poslovni partner Toni Godski.

Pročitajte još:

– Rodžer je odlučio da ne igra na Australijan openu. Napravio je veliki napredak u prethodnih nekoliko meseci sa kolenom i fizičkim stanjem, ali je posle konsultacija sa članovima tima odlučio da je najbolja odluka da se u igru vrati posle Melburna. Počećemo razgovore u narednim nedeljama o turnirima koji počinju krajem februara i tada ćemo napraviti raspored za ostatak sezone – rekao je Godsik.

Poslednji meč je Federer igrao u januaru prošle godine, baš na terenima „Ozi opena“, gde je poražen u polufinalu od Novaka Đokovića, da bi posle egzibicionog turnira odigranog u dobrotvorne svrhe u Južnoj Africi odlučio da ode „pod nož“. To je bila prva, a druga intervencija na kolenu usledila je nedugo posle toga.

To znači i da Rodžer neće biti deo ATP kupa koji startuje početkom juna i na kom učestvuje i Srbija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike