Priština kipi od besa: Španci ih ignorišu, tvrde da igraju protiv teritorije Kosovo

09.03.2021

19:47 >> 19:49

0

Meč u Sevilji 31. marta biće više od igre

Priština kipi od besa: Španci ih ignorišu, tvrde da igraju protiv teritorije Kosovo
Copyright Profimeda

Kakav šamar Španaca za fudbalske predstavnike tzv Kosova. Priština kipi od besa jer su na zvaničnom Tviter nalogu Fudbalskog saveza Španije objavili da se njihova selekcija predvođena trenerom Luisom Enrikeom u kvalifikacijama za SP 2022 u Kataru sastaje sa Grčkom, Gruzijom i teritorijom Kosova!

Kako piše Marka, fudbalski savez te zemlje mesecima je radio sa ministarstvom spoljnih poslova Španije da bi izašli na kraj sa činjenicom da ne priznaju samostalnost Kosova, baš kao i druge dve selekcije iz grupe, Gruzija i Grčka.

Zbog svega toga, protokol će biti potpuno drugačiji, odnosno, do sada neviđen u Španiji. Kosovo* naime neće imati status države, već će se govoriti o selekciji “teritorije Kosova”, pošto Španija Kosovo i Metohiju smatra delom Srbije. Isto tako, zastava neće biti istaknuta pored španske, kao što se radi sa zastavama suverenih država, a himna će biti najavljena kao “muzika sa teritorije Kosova”. Ovi detalji odnose se i na nacionalni televizijski prenos, u kome komentatori neće moći da pominju Kosovo kao nezavisnu državu, već sve mora da bude prilagođeno tome da se govori o “teritoriji Kosovo”.

Pročiitajte još

Bez obzira na to što će 31. marta u Sevilji mimo zvaničnog protokola Kosovo ostati bez počasti za priznate države, predstavnici fudbalskog saveza iz Prištine su uputile zvanično saopštenje Špancima kao opomenu da se njihova utakmica neće odigrati ukoliko ne bude zastupljena zastava i tzv himna sa razglasa. Oni podsećaju Špance da su to pravila FIFA i da ih domaćini ne mogu promeniti prema svojoj volji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike