Prekid je nova Zvezdina snaga: Šampion trijumfalno otvorio proleće (video)

07.02.2021

14:02 >> 15:27

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli kao gosti bolji od Novog Pazara

Prekid je nova Zvezdina snaga: Šampion trijumfalno otvorio proleće (video)
Copyright Promo/Facebook/FK Crvena zvezda

Prvu “minu” u nastavku šampionata fudbaleri Crvene zvezde su uspešno preskočili. Na prolećnoj premijeri, izabranici Dejana Stankovića su kao gosti slavili protiv Novog Pazara 3:1 (1:0).

Prilično rutinski je srpski šampion preskočio jedno od najtežih gostovanja u Linglong Superligi, pokazavši na stadionu kraj Jošanice da će u nastaku sezone prekid biti jedno od jačih “oruđa” da se matiraju protivnički golmani.

Upravo iz takve situacije crveno-beli su došli do prednosti. Praktično tek što su krenuli sa centra, fudbaleri beogradskog kluba su zatresli mrežu rivala. Ben je izveo korner sa desne strane, lopta je pala u peterac gde je usamljen bio Rodić, kojem nije bilo teško da je sprovede iza leđa jednog od zapaženijih u redovima domaćina, golmana Drobnjaka.

Rani gol, ipak, nije previše poremetio domaćina. Fudbaleri Novog Pazara su do sredini prvog poluvremena imali, barem prividnu, terensku inicijativu, ali su nekoliko obećavajućih situacija pred kaznenim prostorom favorizovanog rivala propustili da materijalizuju, za šta su u finišu prvog poluvremena mogli da budu kažnjeni iz dva prekida, da ih nije sačuvao Drobnjak.

Uvod u drugi pogodak Zvezde, bila je prilika za Rodića, posle skraćenog kornera koji je izveo Ben, a u 53. minutu Pavkov je krunisao akciju koju su izveli Veljko Nikolić i Mirko Ivanić.

Delovalo je tada da će beogradski tim bez većih problema priversti meč kraju, ali se domaći nisu mirili s porazom. Za dobro igru u većem delu duela nagrađeni su u 58. minutu, kada je efektan gol glavom postigao Sise, posle centaršuta Tomića sa desne strane.

Ipak, primljeni gol nije previše uzdrmao Stankovićeve izabranike, koji su nastavili s mirnom igrom da traže put do gola koji će rešiti pitanje pobednika, a on je došao u 77. minutu, još jednom posle prekida.

Ben je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane, Kojić je u kaznenom prostoru glavom izbio loptu na 16 metara, tačno na nogu Mirku Ivaniću, koji je šutirao iz prve i “žabicom” prevario čuvara mreže Pazaraca.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike