Stankovićevo upozorenje pred prolećnu premijeru u Novom Pazaru

06.02.2021

15:22

0

Autor: Adam Štulić

Šef struke Crvene zvezde izneo očekivanja pred nastavak sezone

Stankovićevo upozorenje pred prolećnu premijeru u Novom Pazaru
Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde prethodna dva meseca radili su za ono što ih očekuje u narednim nedeljama. Crveno-beli imaju dobru startnu poziciju pred nastavak sezone, koju počinju nedeljnim gostovanjem u Novom Pazaru (13).

– Ne sme da bude opuštanja, to je nešto o čemu pričamo od kada smo se okupili, od prvog dana priprema, kako pred Kipar, tako i pred Tursku. Svaki dan smo baš zbog toga radili toliko jako i dobro, ne želimo da prepustimo ništa slučaju. Krećemo od nule, ništa nismo uradili, tako gledamo na stvari, za nas kao da sad počinje prvenstvo i sa tim razmišljanjem ćemo ulaziti u svaku utakmicu – rekao je uoči meča u Novom Pazaru trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

Iako je dvomeč s Milanom u šesnaestini finala Lige Evrope na vratima, strateg srpskog prvaka ističe da fokus crveno-belih isključivo na prvoj utakmici.

– Nemamo šta da krijemo, spremamo utakmicu po utakmicu, protivnika po protivnika. Milan još nije došao na listu spremanja, iako naravno radimo i skautiramo, znamo sve šta se dešava u Milanu, kako igraju, s kim igraju, ko je povređen, a ko ne, odakle preti opasnost, ali se fokus stavlja na svaku sledeću utakmicu.

Stanković je iskoristio priliku da ponovo iznese niz pohvala na račun fudbalera i svojih saradnika zbog svega urađenog tokom pripremnog perioda.

– Pre svega sam prezadovoljan odnosom na celim pripremama, od prvog do poslednjeg igrača. Bilo je mnogo rada, uvek može bolje, težimo ka perfekciji, iz dana u dan poboljšavamo neke stvari za koje mislimo da mogu direktno da utiču na igru. Zadovoljan sam sa učinjenim na pripremama, a sada kreće onaj najlepši, ali i najteži deo, prvenstvo. U 44 dana imaćemo 11 utakmica, što znači da ćemo gotovo na svaka četiri dana igrati meč. Imamo izuzetno dobar roster, prezadovoljan sam i sa mojim stručnim štabom, načinom na koji smo odradili pripreme i da smo svi na broju. Bez i jednog problema smo završili pripremni period i to je ono što će praviti razliku u prvenstvu, jer ćemo morati da rotiramo igrače.

Za prolećnu premijeru Stanković neće moći da računa na najzvučnije zimsko pojačanje kluba iz Ljutice Bogdana Filipa Falka.

Pročitajte još

– Dolazak Falka se odužio, jedno vreme je bio i van ekipe, tako da za ovu utakmicu namenski nećemo računati na njega, jer želimo da prođe još jedan deo priprema. Sigurno će od sledeće utakmice biti u konkurenciji za startnih jedanaest – kazao je mladi strateg i još jednom sumirao učinjeno tokom zimske transfer pijace.

– Zadovoljan sam sa onim što imamo, planski smo sve odradili. Imamo mnogo jakih utakmica, takođe i prioritete kao što su titula i Kup, ali i da postignemo što bolji rezultat u utakmicama sa Milanom. Fudbal je kao što uvek govorim čudna igra, a mi ćemo sve uraditi da opravdamo grb Crvene zvezde. Ne znam koliko Milano prati Crvenu zvezdu, u ovom trenutku mi pratimo Novi Pazar i to je najvažnija utakmica za nas trenutno – rekao je Dejan Stanković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike