Da li će teniski turniri preživeti 2021.godinu

14.12.2020

18:55 >> 18:56

0

Autor: Milan Nastić

Direktorka turnira u Kelnu Barbara Ritner nije optimista po tom pitanju

Da li će teniski turniri preživeti 2021.godinu
Copyright Profimedia.rs

Bivša 24.igračica sveta i organizator teniskog događaja u Kelnu Barbara Ritner smatra da će zbog pandemije kornavirusa mnogi turniri biti ugašeni, jer sponzori u ovakvim uslovima nemaju interesa da ulažu novac.

– Izuzetno teško vreme za organizovanje teniskih turnira. Bojim se da će dosta njih da se ugase,jer sponzori nemaju intersa da ulažu. Pritom sve te velike kompanije takođe imaju problema sa profitom, i smanjuju budžet tamo da im je neophodno. Videćemo kako će izgledati 2021.godina, a pritom velike problem stvara i Australijan open koji je odložen za februar i neki turniri koji su trebalo da se organizuju u tom periodu moraće da se otkažu ili ugase. Bojim se da će takvih biti mnogo u narednom periodu – kazala je Barbara Ritner.

Sada je sve jasnije: Poznato je gde i kada počinje nova teniska sezona

Ona takođe ističe da su pored sponzora i TV prava, bitan faktor i gledaoci i da njihov turnir u Kelnu zbog toga izgubio 30 odsto profita.

Dobre vesti: Srbija brani titulu!

Sa njom se slaže i direktor turnira u Nju Orelansu Didijer Džerard koji je priznaoda je korona dosta uticala i da mu se čini da će dosta događaja koji su vezani za tenis morati da se ugase.

On smatra da njegov događaj može da opstane samo ako se bude organizovao neki od turnira, u suprotnom sledi katanac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike