Porto posle 120 minuta drame slavio prolaz u četvrtfinale, Borusija zaustavila Sevilju

09.03.2021

22:52 >> 23:00

0

Portugalski tim sa igračem manje ostvario minimalan poraz od 3:2 i eliminisao Juventus

Porto posle 120 minuta drame slavio prolaz u četvrtfinale, Borusija zaustavila Sevilju
Copyright Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Ludi revanš osmine finala Lige šampiona u Torinu. Fudbaleri Juventusa i Porta odigrali su meč od 120 minuta da bi rezultatom 3:2 (0:1, 2:1) kući otišli zadovoljniji igrači gostujuće ekipe. Porto je u prvom meču slavio sa 2:1, pa će se njihovo ime naći u šeširu za izvlačenje parova četvrtfinala Lige šampiona. Golove su posttili Kijeza u 48. i 63. i Rabio u 1116. minutu za Juventus, dok je golove za Porto postigao Serđo Oliveira u 19 i 115. minutu.

Sjajna fudbalska predstava odigrala se na stadionu Juventusa u Torinu. Bio je to jedan od retkih pandemijskih duela gde uticaj publike nije bio presudan. Italijani, onoliko koliko ih je bilo prisutno na tribinama, tokom svih 90 minuta vršilo je pritisak na holandskog arbitra Kujpersa jednako dobro kao i 11 igrača Andree Pirla na protivničku odbranu, ali im nije mnogo vredelo. Večeras su bolji bili Portugalci i zasluženo su prošli dalje.

Porto je prvi došao u vođstvo. Probali su domaći vikom da spreče dosuđivanje penala za goste u 19. minutu, ali iskusni sudija dobro je video udarac nespretnog Demirela po nogama Mehdija Taremija, pa je Serđo Oliveira iz prve prilike doneo vođstvo portugalskoj ekipi. Od drugog poluvremena pritisak se pojačavao, kako prema Kujpersu, tako i prema kaznenom prostoru gostiju. Sjajni Kijeza vraća egal u 49. minutu, nakon što je posle povratne lopte Ronalda nepogrešivo ciljao i pogodio gornji desni ugao gola Marčesina.

Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Rasplet je pokazao da je najslabija tačka Porta bio Taremi. U 52. minutu zaradio je prvi žuti karton zbog nepotrebnog faula, da bi dva minuta kasnije nakon prekinute akcije zbog sudijskog zvižduka ispucao loptu daleko u polje. Fudbaleri Juventusa ovakav poklon nisu mogli da propuste. Kao po komandi svi su skočili prema Kujpersu tražeći od njega da sankcioniše ovu glupost Iranca, tako da mu nije bilo spasa. Da nevolja bude veća prednost iz prvog meča im se istopila već posle svega desetak minuta igre sa igračem manje golom fenomenalnog Kijeze, pa su u narednih pola sata grčevito branili šansu da se kroz produžetak bore za prolaz u četvrtfinale.

Preživeli su za to vreme i prečku Kvardada i VAR intervenciju prilikom poništavanja gola Morate, ali su i preko Marege bili u situaciji da šokiraju domaćina. Majstorstvo veznog reda Porta u kojem se od početka dodatnih pola sata našao i Marko Grujić, došlo je do izražaja u produžecima. Nijednog trenutka nisu bili inferiorni uprkos hendikepu, čak su napravili dve preteće akcije i to im je pomoglo da povećaju samopouzdanje pred završnicu utakmice. U 115. minutu se na konkretnom primeru moglo videti koliko znači vera u sebe.

 

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool)

Pročitajte još

Dijaz koji je sa Koronom bio nerešiv problem sa Italijane primorao je Kujpersa da dosudi slobodan udarac iz kojeg je Oliveira sa oko 25 metara pogodio desni donji ugao Šćešnog. U tome mu je malo pomoglo i loše postavljanje Ronalda u zidu, ali drama se tu nije zaustavila. Već u sledećem napadu Rabio pogađa glavom za 3:2 i tada nastaje trka sa vremenom u kojoj su ipak srećniji bili igrači u plavoj opremi i naš Marko Grujić.

Fudbaleri Dortmunda odigrali su 2:2 ss Seviljom, pa će zbog pobede u prvim meču kao gosti rezultatom 3:2 igrači trenera Edina Terzića igrati u četvrfinalu Lige šampiona. Strelci na meču du bili po dva gola Haland za domaće i En Nesiri za Sevilju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike