Pokrenuli smo stvar! I prvi čovek Crvene zvezde otkrio koliki je budžet kluba

29.08.2021

09:12 >> 09:19

0

Čovića razočarao Saša Obradović

Pokrenuli smo stvar! I prvi čovek Crvene zvezde otkrio koliki je budžet kluba
Copyright MN Press

Nakon što je eksluzivno za portal 24sedam.rs o budžetu Košarkaškog kluba Partizan pričao predsednik Ostoja Mijailović, stigla je reakcija iz tabora “večitog rivala”.

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović pričao je za TV Prva o novcu koji će biti izdvojen za predstojeću sezonu.

– Naš bruto budžet za prvi tim će izaći pet miliona i 100 hiljada evra. U tom bruto budžetu nisu samo naknade igrača, već i menadžerske provizije, plaćanje stanova, obezbeđivanje automobila i nešto što mora da bude zakon, a ne poverenje. Ugovor!

Prvi čovek crveno-belih ponovio je da još nije doneo odluku o novom mandatu na čelu kluba.

– Još u februaru sam rekao da će odluku doneti moje zdravstveno stanje. Nisam još uvek u takvoj formi za tako odgovoran posao. Nisam neodgovoran čovek. Mislim da će to biti sredina septembra.

Čović je zatim pričao o radostima, ali i velikom razočarenju iz prošle sezone.

MN Press

– Iza nas je najgora sezona koju sam mogao da doživim. Nikada nismo imali goru sezonu. Korona je uradila svoje. Potom su nam se dogodile neke najveće radosti i najveća razočarenja, u smislu trenera kojeg smo tada imenovali, Saše Obradovića. Neverovatno je da legenda Zvezde naplati 645.000 evra za četiri meseca. I te priče o ljubavi u sportu, to je ljuba do poslednjeg evra u sopstveni džep. Svi koji pričaju o ljubavi u sportu nisu iskreni. Došlo je do deficita u budžetu. Planirano je na primer 250.000 evra za putovanja. Igramo Evroligu, to je najjače takmičenje u Evropi u bilo kom sportu. Mi smo potrošli 750.000. Planirali smo milion i 750 hiljada karte, a prihodovali smo nepunih 50.000. Kada se sve sabere to izađe oko tri miliona. Uspeli smo to da umanjimo na dva i po miliona. Uzeli smo sve što smo mogli da uzmemo. Kup, ABA ligu, domaću ligu. Koliko je ovo rukovodstvo u Zvezdi, osvojili smo 17 trofeja, ne računajući mlađe kategorije.

Predsednik Zvezde se za kraj dotakao i igračkog kadra za narednu sezonu, pa i priče o povratku Matijasa Lesora u crveno-bele redove.

Pročitajte još:

– Imamo respektabilan, jako dobar tim. Ostaje još jedan igrač da se dovede, bar po treneru, centar. Vidim priču oko Lesora. On jeste u razmišljanjima, ali su i neki drugi. To će se rešiti u narednim danima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike