Radonjić i Lazić podvukli crtu posle sedam dana rada: Imamo probleme karakteristične za ovaj period

29.08.2021

05:12 >> 05:32

0

Autor: Adam Štulić

Trener i kapiten crveno-belih sumirali utiske na startu priprema

Radonjić i Lazić podvukli crtu posle sedam dana rada: Imamo probleme karakteristične za ovaj period
Copyright Dejan Radonjić foto: Promo/KK Crvena zvezda

Srpski i regionalni šampion pre sedam dana je upalio motore. Posle prve nedelje rada, trener Crvene zvzede Dejan Radonjić i kapiten Branko Lazić, za klupski sajt su sumirali utiske o dosadašnjem toku priprema.

– Svakako da je ovo važno, iz više razloga. Trudimo se da svaki dan iskoristimo na najbolji mogući način. Imamo jedan skraćeni period za pripreme i želimo da kroz treninge dođemo do jednog zadovoljavajućeg nivou fizičke spreme, za početak, a kasnije i svega ostalog što je potrebno za ovaj period – kazao je Radonjić.

Trofejni strateg kluba s Malog Kalemegdana ističe da je suviše rano razmišljati o onome što ekipu čeka na početku sezone.

– U ovom trenutku ne razmišljamo na taj način. Bavimo se onim što je potrebno da plan koji imamo sprovedemo na najbolji mogući način. Očekujem u narednim danima da budemo kompletni. Imamo sitnih problema s povredama, što je za ovaj period karakteristično. Kada dođe vreme za bavljenje onim što je takmičarski značajno za nas, pričaćemo o tome.

Ono što otežava rad stručnom štabu srpskog evroligaša jeste činjenica da ekipa još nije kompletna.

Volters dolazi prvog septembra i očekujemo ga posle toga na treningu. Nekoliko dana van treninga će biti Dobrić i Lazarević. Što se tiče centra, očekujemo da pronađemo igrača koji će pomoći timu i nadam se da će to biti što pre, jer je značajno pošto je period za pripreme veoma kratak, a bitan, s obzirom na dužinu sezone i broj utakmica i raspored koji je zgusnut.

Crveno-beli uskoro počinju s pripremnim utakmicama.

– Koristićemo početne mečeve da vidimo u kakvom smo stanju iz različitih aspekata i da pravimo analize u kom pravcu treba da se ide i šta da se radi posle toga – kazao je Radonjić.

Zvezdin kapiten Branko Lazić započeo je 11 pripreme sa srpskim i regionalnim šampionom.

– Ne razlikuju se od prethodnih, ovaj period sezone je najteži i moramo da ga preguramo nekako. Koliko god bio težak, ujedno je i najbitniji jer ukoliko napravimo dobru bazu možemo da očekujemo i dobre igre.

Crveno-bele na startu sezone, u prvih sedam kola, očekuje pet evroligaških gostovanja, uz nezgodan raspored u ABA ligi.

– Sigurno da će biti teško, ali još nismo kompletni i još pokušavamo da se uigramo. Očekujemo u toku sledeće nedelje da se kompletiramo, tada nam kreću i pripremne utakmice i siguran sam da ćemo kroz tih nekoliko mečeva biti spremni za početak sezone. Očekujem da ćemo je dobro otvoriti, bez obzira na raspored.

Pročitajte još

Ono što u svemu olakšava posao stručnom štabu i igračima jeste podatak da su se ovog leta na Mali Kalemegdan vratili igrači koji su već nosili Zvezdin dres.

– Puno momaka je već bilo ovde i igrali smo zajedno. Već se oseća stara hemija, a nove igrače pokušavamo da ubacimo u to. Sve ide u dobrom i pozitivnom smeru i trudićemo se da nastavimo – kazao je Branko Lazić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike