Pobeda na debiju Filipovskog: Crno-beli trojkama srušili Zadar

07.11.2020

21:50 >> 22:04

0

Partizan sa novim trenerom upisao treću pobedu u ABA ligi

Pobeda na debiju Filipovskog: Crno-beli trojkama srušili Zadar
Copyright MN Press

Pamtiće Sašo Filipovski debi na klupi Partizana po pobedi protiv Zadra – 78:63.

Crno-beli su pokazali reakciju i u jednom kriznom trenutku uspeli su da se izdignu i upišu bitne bodove u ABA ligi. Utakmicu koja nije bila posebno privlačna za gledanje, prelomili su u drugom poluvremenu i to zahvaljujući dobrom šutu za tri poena (21-12).

Posle šest kola ABA lige klub iz Humske ima polovičan učinak (3-3), a u narednom kolu gostuje ekipi Cibone u subotu od 17.00. Pre toga tim putuje u Veneciju, gde će u sredu izaći na megdan istoimenom timu u 7. kolu Evrokupa.

Kapitenski je iskoračio Novica Veličković u Hali sportova “Ranko Žeravica” i poveo ekipu u veoma važnu bitku, prvu sa novim trenerom. Činjenica da je Zadar u Beograd stigao sa učinkom od samo jedne pobede, nije bila bitna za crno-bele, niti je značila da mogu da se opuste, posle svega što se dešavalo u poslednje vreme – i neplanirani porazi i velike promene.

Pročitajte još: Prva poruka Filipovskog odnosi se na promene u igračkom kadru (video)

Iskusni krilni centar je nanizao sedam poena za pet minuta u prvoj četvrtini i skinuo sa leđa saigrača početni pritisak. Pridružio mu se i Nikola Janković u napadu, pa je prednost konstatno bila na njihovoj strani. Partizan je bio znatno sigurniji na skoku, a Zadar im je pomagao greškama – skupio je za prvih deset minuta sedam izgubljenih lopti. Ipak, u gostujućoj ekipi Mavra je ubacivao sa linije slobodnih bacanja, pa je njegov tim na kraju prve četvrtine imao zaostatak od samo tri poena – 19:16.

I u drugoj deonici nije Partizan uspevao da se rezultatski odlepi od rivala. U jednom trenutku je čak Zadar poveo i to posle dodavanja bez gledanja Bursaća za zakucavanje Kartera – 29:28. Crno-beli su odgovorili serijom 6:0 koju je započeo svojom prvom trojkom Miler-Mekintajer. Ispratio ga je dobro Rašon Tomas, ubacio je poene i Janković, pa je na pauzu domaći tim otišao sa četiri poena prednosti (38:34).

Dugo se čekao koš na obe strane u nastavku, ređale su se greške, faulovi u napadu, izgubljene lopte… Prvi konkretan dobar potez povukao je Novica Veličković kada je pogodio trojku za 41:34. Međutim, nisu odustajali Zadrani od preokreta. Dobro se u reketu snalazio Onaku, Vuković je dao drugu trojku, i za čas je bilo samo minus jedan.

Prvu dvocifrenu razliku na meču napravili su crno-beli tek 11 i po minuta pre kraja posle dve trojke na ovom susretu veoma preciznog Dangubića i jedne Pejdža za – 56:46. Ista prednost ostala je na semaforu i pred početak odlučujuće čevrtine. Taj period su Zadrani otvorili serijom 6:0, ali su crno-beli ponovo uzvratili trojkama Gordića… Posle dobrih poteza Zagorca bilo je plus 13. Do kraja se prednost samo povećavala, pa su crno-beli upisali treću pobedu, a Zadar peti poraz.

Partizan: Mika, Miler-Mekintajer 5, Zagorac 8 (4 as), Pejdž 4 (6 as), Dangubić 15 (3/3 za dva, 3/3 za tri), Gordić 11, S. Janković, Angola, Veličković 10, N. Janković 15 (6/10 za dva, 7 sk), Tomas 8, Trifunović 2.

Zadar: Karter 11, Palokaj, Brala 2, Vuković 8, Bursać 3, Junaković 5, Vorku, Mavra 13, Onaku 13, Planinić 4, Gilbert 4.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike