Prva poruka Filipovskog odnosi se na promene u igračkom kadru (video)

06.11.2020

13:23 >> 14:27

0

Autor: M. R.

Košarkaši Partizana dobili novog trenera

Prva poruka Filipovskog odnosi se na promene u igračkom kadru (video)
Copyright foto: 24sedam/ Goran Sivački

Slovenački trener Sašo Filipovski je promovisan u šefa struke Košarkaškog kluba Partizan. Debi na klupi imaće u subotu na utakmici protiv Zadra. Ugovor je potpisan do kraja ove sezone, uz mogućnost produženja na sledeću sezonu, ukoliko obe strane budu zadovoljne.

Iz prve ruke, za 24sedam, o novom treneru košarkaša Partizana

Na zvaničnu promociju Filipovski je stigao u društvu predsednika kluba Ostoje Mijailovića i sportskog direktora Nikole Lončara.

Zahvaljujem se što sam dobio šansu da vodim Partizan. Nisam mnogo razmišljao – poručio je Sašo Filipovski. – Znam da situacija nije laka – i sa kovidom-19, i u Srbiji i u Sloveniji. Kao u sportu uopšte. Došao sam da dam svoj makismum, daću sve od sebe da se posvetim igračima i ekipi i da napredujemo iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu. Mislim da ekipa ima potencijal. Trenutno radimo na tome da upoznaju sistem rada, a sa druge strane i ja da vidim njihove kvalitete. Kad sam dobio poziv kluba, razmislio sam, prespavao i odlučio da dođem da radim. Znam da ljudi ovde znaju sport i da poštuju rad. Ne bojim se izazova, volim da radim i daću sve od sebe.

foto: 24sedam/ Goran Sivački

Asistent u stručnom štabu će biti Boban Mitev, uz njih će ostati i Aleksandar Matović, dok će stručnjak za kondicionu pripremu biti Vladan Radonjić, kome će pomagati Alen Đorđević. Prvi ispit za kompletan štab je sutra od 21.00.

– Iskreno, mi se prvenstveno bavimo u ovim trenucima sami sobom. Danas ćemo se na treningu posvetiti Zadru. Kao što svaki trener ima svoja razmišljanja o košarci, ja pokušavam svoja da sprovedem na treningu. Zadar je uvek imao dobvre šutere, igraju brzu košarku, mnogo pik end rola. Moramo da zatvaramo njihove šutere, da odigramo dobru odbranu. Poštujemo Zadar, ali trenuntno se bavimo svojom igrom.

Filipovski je nekada bio sa Duškom Vujoševićem u ekipi CSKA.

– Sada se sa Duškom nisam čuo. Imamo dobre odnose, ali hteo sam da preuzmem sam odgovornost. Svaki čovek ima svoje mišljenje, svoje istine, najvažnija je odluka koju lično donesete. Nisam mnogo razmišljao, znam da je ovo zemlja sporta, da je Partizan veliki klub. Osećao sam se odlično kad sam dolazio ovde ranije.

Filipovski je pojasnio i da neće biti promena igračkog kadra.

– Što se tiče igrača, za sada igrači daju na treningu svoj maksimum i to što imamo. Bez obzira na to što imam mnogo povreda, moj zadatak je da se maksimalno posvetim ekipi. Za sada klub ne planira nikakve promene.

Objasnio je i kako on gleda na košarku.

– Moja filozofija će biti korak po korak. Sada trenutno je važan sledeći korak a to je prvi trening i prva utakmica. Ja verujem u rad. Očekujem da napredujemo iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu. Ako si pripremljen i ako daš sve u ovom trenutku, onda ne treba da se plašiš budućnposti. Neću da obećavam, jer sam onda dužan. Zanima me kako ćemo raditi i dizati individualne kvalitete.

On je naglasio i da će nada da će navijači imati strpljenja i razumevanja za kompletnu situaciju.

– Ne mogu da utičem na druge ljude, na njihovo ponašanje, već mogu samo na sebe. Poštujem očekivanja, ali verujem da su navijači Partizana mudri i pametni. Da znaju da su naš šesti igrač, da je situacija sa kovidom teška, verujem da će navijači to prepoznati moj rad.

Na pitanje da li će se on prilagođavati ekipi, ili igrači njemu, odgovorio je:

-Mislim da je najvažnije u životu da je čovek fleksibilan. Mislim da mi se nikada planovi u životu nisu ispunili onako kako sam ja hteo. Moraš da radiš, da donosiš mudre odluke…

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike