Pitanje je samo jedno: Da li će Zidan i ovo preživeti?

30.01.2021

17:52

0

Autor: Adam Štulić

Madriđani na svom stadionu poraženi od Levantea

Pitanje je samo jedno: Da li će Zidan i ovo preživeti?
Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

U šest dana fudbaleri madridskog Reala ostali su bez borbe za trofej u Super kupu Španije i Kupu kralja, a posle subotnjeg poraza na “Alfredo di Stefanu”, “kraljevski klub može polako da se oprašta i od šampionske krune.

Poraz od trećeligaša u Kupu Zinedin Zidan je preživeo, a da li će i neupseh od Levantea, iako zbog virusa korona nije vodio utakmicu sa klupe, (1:2) pokažaće naredni dani.

U svakom slučaju, pred Madriđanima je težak period i vreme donešenja teških odluka, ako se ima u vidu da ih za manje od mesec dana čeka nastavak takmičenja u Ligi šampiona i dvomeč sa Atalantom u osmini finala.

Malu dozu opravdanja za novi neuspeh u Primeri, fudbaleri Reala i francuski stručnjak mogu da potraže u činjenici da su od devetog minuta igrali sa igračem manjem, zbog, po mišljenju stručnjaka u Španiji, prestrogog direktnog crvenog kartona za Edera Militaa.

Uprkos šokantnom početku duela, Madriđani su poveli golom Asensija u 13. minutu, da bi gosti do izjednačenja došli u 32. preko Moralesa.

Pročitajte još

Kada je Kurtoa u 64. minutu odbranio penal Martiju, ponadali su se “los blankosi” da bi meč, uprkos brojčanom hendikepu, mogao da se okrene na njihovu vodenicu, ali ih je u 78. minutu “ohladio” Marti, koji se tako iskupio za neiskorišćenu najstrožu kaznu.

Ovim porazom Real je ostao sedam iza lidera, gradskog rivala, madridskog Atletika, koji uz to ima i dve utakmice manje, u kojima bi vrlo lako mogao da već na polovini sezone stekne nedostižnu prednost i stavi obe ruke na šampionski pehar koji čekaju od 2014. godine.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike