Da potraje serija protiv Jana Oblaka: Bušili ga Dmitrović i Račić, neka se spreme Šaponjić i Malbašić

30.01.2021

14:16 >> 14:57

0

Sjajni Slovenac primio dva gola u poslednjih tri kola, oba puta strelci bili naši igrači

Da potraje serija protiv Jana Oblaka: Bušili ga Dmitrović i Račić, neka se spreme Šaponjić i Malbašić
Copyright Profimedia

Srpski fudbaleri u španskoj Primeri su u mini-seriji protiv Slovenca Jana Oblaka.

Jedan od najboljih golmana La Lige i sveta, čuvar mreže Atletiko Madrida u poslednja tri kola suočio se protiv tri srpska reprezentativca (Nemanja Gudelj – Sevilja, Marko Dmitrović – Ejbar i Uroš Račić – Valenija), a dvojica su uspela da ga matiraju. Pretprošlo kolo Marko Dmitrović se upisao u strelce poslavši kolegu Oblaka na drugu stranu prilikom izvođenja penala, dok se pre sedam dana desio projektil Uroša Račića. Hoće li ova serija potrajati, mnogo će zavisiti od nedeljnog duela Kadiza i Atletiko Madrida.

Do juče se verovalo da će domaći tim na “jorgandžije”krenuti samo sa Filipom Malbašićem, ali im se tokom petka arsenal značajno uvećao, jer su uspeli da registruju Ivana Šaponjića. Za razliku od nekih drugih situacija, ugovor o Šaponjićevoj pozajmici iz Atletiko Madrida ne sadrži “klauzulu o strahu”. Ovaj pravni pojam ograničava igrača da nastupa protiv kluba iz kojeg je došao na pozajmicu, čemu se FIFA protivi, ali se uprkos tome dozvoljava njeno korišćenje internim propisima i u sporazumima dva kluba.

Pročitajte još

To znači da mladi srpski fudbaler stiče pravo nastupa baš protiv svog kluba (nedelja, 16.15) i u prilici je da zajedno sa svojim zemljakom i bivšim saigračem iz Partizana Filipom Malbašićem produži golgeterski niz Srba protiv slovenačkog golmana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike