Pilić za 24sedam: Srbijo, budi ponosna zbog Novaka

14.06.2021

09:21 >> 12:02

0

Autor: Milan Nastić

Bivši trener Đokovića ističe da je on najbolji ambasador svoje zemlje u svetu

Pilić za 24sedam: Srbijo, budi ponosna zbog Novaka
Copyright Nikola Pilic, Novak Djokovic, MN Press/AP Photo/Thibault Camus

Veliki pečat u karijeri Novaka Đokovića ostavio je i Nikola Pilić, sa kojim je trenirao duži nizi godina u Minhenu, i hrvatski trener ima velike zasluge što prvi reket sveta dominira svetskim tenisom.

Tim povodom 24sedam je razgovarao sa bivšim trenerom Novaka Đokovića, koji je istakao da ono što on radi je neverovatno, i da nije dao poslednju reč u svetu tenisa.

– Novak je psihički i fizički pokazao da mu ne može niko ništa kada igra najbolji tenis. To je pokazao na tek završenom Rolan Garosu gde je pokazao svoju dominaciju u odnosu na sve ostale igrače u ovom trenutku. Vi gubite dva meča sa 2:0, i uspevate da preokrenete, to je nešto fascinantno – počeo je razgovor za 24sedam Nikola Pilić.

Pročitajte još

Iskusni trener veruje da Đoković može da prestigne Nadala i Federera po broju osvojenih grend slemova.

– Ovaj trofej u Parizu mu je bio izuzetno važan. Da je nekim slučajem Nadal osvojio Rolan Garos, onda bi bila razlika od tri grend slema, i to bi bilo teško dostići, ovako, sada je Novak na samo jedan iza njih i verujem da će ih dostići, ako ne i prestići. Ova sezona može da bude prelomna, Novak igra najbolji tenis.

Pročitajte još

Nikola Pilić ističe da Srbija treba da bude ponosna kakvog sportistu ima, koji  na najbolji mogući način promoviše svoju zemlju u svetu.

– On je izuzetno ponosan za sve što radi za svoju zemlju, i to se može primetiti na svakom koraku. Videli ste to i posle osvojenog Rolan Garosa. Srbija ima najboljeg ambasadora, i treba da bude ponosna na sve što je uradio Novak u svojoj karijeri – zaključio je Pilić za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike