Partizanovo dete ima da trese "čizmu"! Juventus sa Vlahovićem pravi tandem koji će zapaliti Evropu

01.09.2021

09:41

0

Gazeta delo sport već počeo da seli Srbina u sledećem prelaznom roku

Partizanovo dete ima da trese "čizmu"! Juventus sa Vlahovićem pravi tandem koji će zapaliti Evropu
Copyright Dušan Vlahović foto: Tanjug/Marco Bucco/LaPresse via AP

Kapije fudbalske pijace su uglavnom po Evropi zatvorene kasno sinoć, a italijanska “Gazeta delo sport” već najavljuje vruće leto 2022. godine.

Prema njihovim saznanjima Juventus je naciljao da dovede dvojicu napadača i to baš Maura Ikardija iz PSŽ i Srbina Dušana Vlahovića iz Fjorentine.

Tiražni dnevnik ističe da u Juventusu nisu uzbuđeni lošeg početka sezone i poraza od Empolija na otvaranju sezone pred svojim navijačima u Torinu i zato nisu jurili po svaku cenu pojačanja, iako su Miralem Pjanić i jedan od napadača bili danima najavljivani.

Mauro Ikardi i Moize Kean/Profimedia

Novac je sačuvan za sledeće leto kada će se krenuti odlučno na Ikardija, koji je i ranije bio njihova meta. Čeka se zima kada će Argentinac znati više o svom statusu u PSŽ, jer ne treba potceniti ranija govorkanja da ga Leo Mesi ne podnosi i da zato nije deo selekcije “gaučosa”. Ako se te glasine ostave po strani, ponovo će dolazak najboljeg igrača Argentine uticati na Ikardijev status kao napadača, jer je tim “svetaca” projektovan sa napadačkim triom Mesi – Nejmar – Mbape.

Ne isključuje se ni mogućnost pozajmice, sa opcijom da se Ikardi otkupi od “svetaca” u leto 2023. godine.

Što se tiče kupovine Vlahovića, “Gazeta” ovaj transfer gleda u sklopu priče sa Alvarom Moratom. On sledeće godine mora biti otkupljen za pozamašnu sumu, jer mu pozajmica od Atletiko Madrida vredna 20 miliona evra tada ističe.

Kako će Španac sledećeg leta ući u 30. godinu logično bi bilo da se okrenu izboru sa dovođenjem mlađeg igrača, a Vlahović je interesantan Juventusu baš kao i mnogim drugim klubovima na kontinentu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike