Papa Franjo o velikom Dijegu: Bio je pesnik na terenu, ali van njega ...

02.01.2021

15:21 >> 15:32

0

Poglavar rimokatoličke crkve seća se kad je njgov San Lorenco 1946. godine osvojio titulu u Argentini

Papa Franjo o velikom Dijegu: Bio je pesnik na terenu, ali van njega ...
Copyright Profimedia

U intervjuu za novogodišnje izdanje “Gazete delo sport” papa Franjo pričao je o pokojnom zemljaku Dijegu Armandu Maradoni, svojim uspomenama na detinjstvo kada je igrao fudbal i navijao za ekipu San Lorenca. Poglavar rimokatoličke crkve još u sećanju nosi 1946. godinu kada je njegov omiljeni tim postao šampion Argentine. Tada je imao deset godina.

Pročitajte još

– Upoznao sam Diega Armanda Maradonu na prijemu za mir 2014. godine. Sećam se sa zadovoljstvom svega što je Diego uradio za fondaciju “Scholas Occurrentes” koja brine o ugroženima širom sveta. Na terenu je bio pesnik, veliki šampion koji je obradovao milione ljudi, kako u Argentini, tako i u Napulju. Ali bio je i vrlo krhak čovek – dodao je papa Franjo.

Papa priznaje da ko dete nije bio talentovan fudbaler, iako je kao i njegovi vršnjaci u Argentini, mnogo voleo da igra fudbal. Igrali su na gradskom trgu sa krpenom loptom, ali je zbog svojih fudbalskih nedostatka često završavao među stative kao golman.

– Posebno se sećam prvenstva 1946. godine, onog koje je moj San Lorenzo osvojio. Sećam se onih dana koje sam proveo gledajući fudbalere kako igraju i radosti nas, dece, kad smo se vratili kući. Radost, sreća na našim licima, adrenalin u krvi.

Za doping u sport, papa je rekao:

– To nije samo prevara, već prečica koja poništava dostojanstvo. Talenat je dar koji je stečen, ali nije dovoljan i moira se raditi, jer trening znači brigu o talentu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike