Palmeiras je prvak Južne Amerike, način na koji je Santos ostao bez trofeja dugo će se prepričavati (video)

30.01.2021

23:07 >> 23:11

0

Autor: Adam Štulić

Završnica finala Kopa Libertadores za pamćenje

Palmeiras je prvak Južne Amerike, način na koji je Santos ostao bez trofeja dugo će se prepričavati (video)
Copyright Tanjug/AP Photo/Silvia Izquierdo

Palmeiras će biti predstavnik Južne Amerike na klupskom Svetskom prvenstvu koje će za nekoliko dana početi u Dohi. “Svinje” su u brazilskom finalu Kopa Libertadores savladali Santos 1:0 i ogromna je nesreća što tribine “Marakane” nisu mogle da budu ispunjene do poslednjeg mesta, jer bi ljubitelji fudbala imali priliku da prisustvuju jednoj od onih završnica koje će se prepričavati dugo godina.

Palmeiras je do druge titule prvaka Južne Amerike stigao bukvalno u poslednjem napadu na utakmici, s obzirom da je Breno postigao gol po isteku osmog minuta nadoknade vremena.

Pročitajte još

Malog pravog fudbala je viđeno u finalu Kopa Libertadores, koji je Palmeiras prethodni put osvojio 1999. godine. Puno faulova, velika borba, mnogo želje, ali malo poteza koji bi navijače ostavili bez daha.

Santos je bio konkretniji rival, imao je više prilika, imao je zrelije šanse, ali nije uspeo da zatese mrežu rivala, koji je prvi i jedini put šutnuo u gol protivnika u trenutku kada je utakmica odlučena.

Moglo bi se reći da je crno-bele stigla i loša karma, s obzirom na potez njihovog trenera Kuke, koji je i uticao da nadoknada potraje preko predviđenog vremena taman toliko da Palmeiras dobije priliku za odlučujući napad. Naime, u poslednjem minutu nadoknade strateg crno-belih je zadržavao loptu pored terena, ušavši u sukob sa jednim fudbalerom Palmeirasa, zbog čega je dobio crveni karton.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike