Santos oterao Robinja, Brazilac sada najbliži - zatvoru

17.10.2020

07:05 >> 10:00

0

Greh iz prošlosti bi mogao da mu dođe glave

Santos oterao Robinja, Brazilac sada najbliži - zatvoru
Copyright Tanjug/AP Photo/Nelson Antoine

Ponekada bajka samo deluje kao bajka.

Nekada jedna od najvećih fudbalskih zvezda Brazilac Robinjo vratio se u svoj matični klub Santos. Objavljeno je da će igrati praktično besplatno. Snimljeni su filmovi o povratku omiljenog sina u redove kluba u kome ga svi vole.

Ali…

Santos je objavio da je raskinuo ugovor nekadašnjeg igrača Reala, Mančester sitija i Milana.

Razlog – afera zbog koje je Robinjo osuđen u Italiji.

– Santos i Robinjo obaveštavaju javnost da je zajedničkim dogovorom raskinut ugovor potpisan 10. oktobra kako bi igrač mogao da se koncentriše na odbranu u procesu koji se odvija u Italiji – objavio je Santos na društvenim mrežama.

– Sa velikim žaljenjem u srcu, obaveštavam sve da sam odlučio zajedno sa predsednikom kluba da suspendujemo ugovor u ovom turbulentnom delu mog života. Moj cilj je bio da pomognem Santosu. Ako je moje prisustvo u klubu problem, bolje je da odem i da se posevetim problemima – rekao je Robinjo u video poruci.

Santos je bio pod velikim pritiskom javnost, medija i organizacija koja se bave pravima žena da raskine ugovor sa Robinjom koji je bio umešan u veliku aferu u Italiji u kojoj je bio optužen da je učestvovao u grupnom silovanju devojke u jednom noćnom klubu u Milanu.

Brojni sponzori su zapretili da će napustiti klub ukoliko Robinjo ostane. Na TV stanicama je emitovana i izjava tužilaca iz Italije koji su tvrdili da je Robinjo tokom suđenja rekao i jezivu rečenicu:

Smejem se pošto me nije briga. Ta žena je bila pijana i nema pojma ni šta se dogodilo – citirali su Robinja Italijani.

Robinjo je zbog učešća u silovanju osuđen na devet, ali je postupak i dalje u toku, odnosno presuda je nepravosnažna, pa bi moglo da se dogodi i da fudbaler u nekom momentu završi iza rešetaka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike