Barselona mora hitno da sredi finansije inače im preti strašan scenario

31.10.2020

12:13

0

Autor: D. B.

Veliki problemi u katalonskog gigantu

Barselona mora hitno da sredi finansije inače im preti strašan scenario
Copyright Profimedia

Fudblaski klub Barselone je u velikom problemu.

Danas počinju pregovori slavnog kluba i advokata igrača oko smanjenja plata fudbalera, a kako javaljaju pojedini španski mediji katalonski gigant mora da smanji sumu novca dovojenu za primanja zvezda i zvezdica i to za neverovatnih 190 miliona evra kako bi izbegla – bankrot.

Dogovor mora da bude postignut do 5. novembra pošto su čelnici Barse odredili ovaj datum kao onaj kada će objaviti budžet za ovu sezonu.

Pandemija koronavirusa snažno je uzdrmala temelje Katalonca i prema procenama planirana dobit od 828.000.000 evra pala je na „samo“ nešto više od 240.000.000. Zbog toga igrači moraju da pristanu na smanjenje plata ili će se klub naći u „nebranom grožđu“.

Prva runda razgvora je protekla zadovoljavajuće i igrači su spremni na ustupke. U prilog tome ide i činjenica da su Mark Andre Ter Štegen, Frenki De Jong, Klemen Lengle i Đerad Pike prihvatili da potpišu nove ugovore u kojima su im garantovana manja primanja. Ipak, imao i onih koji nisu zadovoljni posebno zbog toga što su igrači već pristali da im se smanje plate u momentu „eksplozije“ pandemije.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike