Vasić i Mačković veslali do bronze na Evropskom prvenstvu

11.04.2021

15:34 >> 15:38

0

Autor: M. R.

Uspešan dan za srpski dvojac u Varezeu

Vasić i Mačković veslali do bronze na Evropskom prvenstvu
Copyright MN Press

Srpski veslači Miloš Vasić i Martin Mačković osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u italijanskom Varezeu. Oni su finalnu trku završili na trećoj poziciji sa vremenom 6:25,58.

Pročitajte još

Zlatna medalja u disciplini dvojac bez kormirala pripala je posadi iz Hrvatske. Braća Valent i Martin Sinković su prvi prošli kroz cilj i tako opravdali ulogu favorita koja im je dodeljena i pre početka Evropskog prvenstva – 6:23,37. Do srebra su došli domaći takmičari – Đuzepe Vićino i Mateo Lodo – 6:24,73. Četvrto mesto zauzela je Rumunija (6:26,34), peto Holandija (6:32,09), a šesto Francuska (6:32,68).

Veslači, treneri i rukovodstvo Veslačkog savez Srbije se vraćaju izrazito zadovoljni sa Evropskog prvenstva održanom u italijanskom Varezeu – izjavio je Dušan Kovačević, predsednik Izvršnog odbora VSS, ujedno i trener naše skifistkinje Jovane Arsić. – Osvojili smo jednu medalju i ostvarili smo još jednu normu za Olimpijske igre. Čestitam veslačima dvojca bez kormilara Vasiću i Mačkoviću, njihovom treneru Stojiću na osvojenoj medalji, kao i veslačici Arsić na ostvarenoj normi za odlazak na Olimpijske igre. Veslački savez Srbije se zahvaljuje svima koji su pomogli da se ovaj uspeh ostvari.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike