Odbojkašice Srbije ipak neće dobiti veliko pojačanje: Kubanka se odlučila za Tursku

10.04.2021

16:50

0

Autor: M. R.

Melisa Vargas dobila državljanstvo zemlje u kojoj igra za Fenerbahče

Odbojkašice Srbije ipak neće dobiti veliko pojačanje: Kubanka se odlučila za Tursku
Copyright MN Press

Kubanka Melisa Vargas (21) neće zaigrati za reprezentaciju Srbije. Pisalo se tokom prethodne godine o mogućnosti da jedna od najboljih mladih svetskih odbojkašica pojača naš sastav, ali su sada sve dileme otklonjene. Odlučila je da obuče dres Turske.

Pročitajte još

Poznato je da od ranije ima pasoš Srbije, a sada joj odobren zahtev i za državljanstvo države u kojoj igra. Ona je članica Fenerbahčea i u budućnosti će biti reprezentativka te zemlje. Na sajtu njihovog Saveza navodi se da je ovaj proces dugo trajao i da su učinili sve da dođe do ovakvog raspleta. Na prijemu kod predsednika Erdogana Vargasova je na poklon dobila uramljen dres reprezentacije sa brojem pet, a izjavila je da se raduje što će zaigrati za Tursku.

Ona će morati da sačeka dve godine da bi dobila dozvolu da bude deo drugog nacionalnog tima, tako da se očekuje da nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Ova vest je iznenadila odbojkašku javnost, jer je Kubanka bila na korak do dresa Srbije. U klubu radi sa selektorom Zoranom Terzićem i očekivalo se da do saradnje dođe i u reprezentaciji. Međutim, Turci nisu tako mislili.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike