Utisak je popravljen: Dva trijumfa odbojkaša u Ljubljani

22.05.2021

18:17

0

Autor: M. R.

Naši reprezentativci danas slavili protiv Bugarske i Slovenije

Utisak je popravljen: Dva trijumfa odbojkaša u Ljubljani
Copyright MN Press

Posle dva poraza tokom prvog dana na pripremnom turniru u Ljubljani, drugi dan je za odbojkaše Srbije bio daleko uspešniji. Jedan tim Slobodana Kovača koji na ovom nadmetanju učestvuje pod nazivom Srbija A je slavio protiv Bugarske A – 2:1 (21:25, 25:17 i 25:18) posle 63 minuta igre, dok je Srbija B bila bolja od Slovenije A – 2:1 (16:25, 25:23 i 25:18) posle 70 minuta igre.

Pročitajte još

Prvu ekipu naše zemlje do pobede protiv Bugara predvodio je Dražen Luburić sa 15 poena, a pratio ga je Uroš Kovačević sa 14. Marko Ivović je upisao sedam, Marko Podraščanin i Srećko Lisinac po šest, a Nikola Jovović dva poena. U tom sastavu su bili i Nikola Peković (libero) i Božidar Vučićević.

Srbiju B je do trijumfa protiv Slovenije vodio Aleksandar Atanasijević sa 18 poena. Po sedam su zabeležili srednji blokeri Stevan Simić i Petar Krsmanović, dok je Miran Kujundžić završio meč sa šest. Davide Kovač je postigao četiri poena, Pavle Perić tri, a Vuk Todorović jedan. Na poziciji libera je igrao Milorad Kapur, a u sastavu su bili i Aleksa Batak i Božidar Vučićević.

Pripremni turnir za Ligu nacija se završava u nedelju. Srbija A će poslednji meč odigrati protiv Slovenije A od 15.30, dok će Srbija B izaći na megdan Bugarskoj B od 19.00.

Takmičenje u Ligi nacija naši odbojkaši počinju od 28. maja u “balonu” u Riminiju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: ossrb.org

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike