Bez iznenađenja u srpskom vaterpolu! Sve je spremno za spektakl – četiri najjača tima u završnici Kupa

11.12.2021

20:49

0

Autor: 24sedam

Partizanu i Radničkom, u subotu se pridružili Novi Beograd i Crvena zvezda

Bez iznenađenja u srpskom vaterpolu! Sve je spremno za spektakl – četiri najjača tima u završnici Kupa
Nikola Jakšić - Copyright MN Press

Nije bilo iznenađenja u srpskom vaterpolu, za trofej u Kupu boriće se četiri najjača, pošto su se Partizanu i kragujevačkom Radničkom u nedelju uveče pridružili Novi Beograd i Crvena zvezda.

Izabranici Vladimira Vujasinovića su do završnog turnira stigli ubedljivom pobedom protiv Valisa sa 25:7 (6:1, 9:4, 5:0, 5:2), dok su crveno-beli, možda i lakše nego što se očekivalo, savladali Šabac - 12:7 (2:2, 5:2, 3:0, 2:3).

Novobeograđani su još jednom na domaćoj sceni demonstrirali moć i bili su nemilosrdni u duelu sa Valjevcima, koji nisu bili dorastao protivnik.

Već u prvoj četvrtini naslutio se konačan epilog, jer su izabranici trenera Vladimira Vujasinovića od samog starta imali veoma ozbiljan pristup. Raspucali su se Mandić i Strahinja Rašović, a prednost je rasla iz minuta u minut. Posebno efiksna, na obe strane, bila je druga četvrtina u kojoj je viđeno ukupno 13 golova.

U nastavku, Novi Beograd je još više podigao agreisivnost u odbrani, razigrali su se Gogov, Vučinić i Drašović, pa su Novobeograđani meč završili trijumfom sa čak 18 golova razlike. Novobeograđanima ovo je bila sjajna uvertira pred meč Lige šampiona i duel sa Brešom koji je na programu već u utorak na bazenu „11. april“.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Dušan Mandić sa četiri gola, dok su se po tri puta u listu strelaca upisali Strahinja Rašović, Draško Gogov, Angelos Vlahopulos, Nikola Jakšić i Đorđe Vučinić, dok je u redovima Valjevaca bolji od ostalih bio Stefan Porobić sa četiri pogotka.  

S druge strane, Šapčani su Zvezdi pružali dostojan optor u prvoj deonici, posle čega su crveno-beli dodali gas i do kraja pretposlednje deonice stekli nedostižnih plus šest (10:4).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike