Ponovo radi Raketa, legenda stigla do 38. titule u karijeri! U finalu preokret za skidanje kralja sa trona (FOTO, VIDEO)

20.12.2021

08:40

0

Autor: 24sedam

Posle pet izgubljenih finala zaredom Roni O'Saliven osvojio trofej na Svetskom gran priju

Ponovo radi Raketa, legenda stigla do 38. titule u karijeri! U finalu preokret za skidanje kralja sa trona (FOTO, VIDEO)
profimedia-0646450013 - Copyright Profimedia

Možete da ga volite i da ga  ne volite, ali Roni O'Saliven je majstor svog zanata.

Šestostruki šampion sveta osvojio je titulu na Svetskom gran priju pošto je u finalu posle velikog preokreta savladalo branioca trofeja Nila Robertsona.

 

 

Izgubio je čuveni Roni Raketa pet finala zaredom, još od osvajanja šeste titule prvaka sveta pre 16 meseci. Izgledalo je da će izgubiti i ovo.

Robertson je vodio sa 2:0, 4:2 i 7:5 u frejmovima (partijama), a kako je za pobedu potrebno deset, izgledalo je da je nezaustavljiv na putu ka odbrani trona.

A onda je proigrao Roni... Vezao je četiri frejma zaredom i stigao na korak do titule. Uzvratio je Robertson, smanjio prednost O'Salivena na 9:8, ali više od toga nije mogao.

 

 

Legendarni snukeraš osvojio je 38. titulu u karijeru, poboljšao svoj bankovni saldo za 100.000 funti i pokazao da je i dalje majstor igre.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike