Balkanske reprezentacije na putu Srbije do četvrtfinala: Poznati rivali i satnica u nastavku Svetskog prvenstva

07.12.2021

22:45

0

Crna Gora i Slovenija zajedno sa Francuskom stoje na putu Srbiji ka plasmanu među najboljih osam

Balkanske reprezentacije na putu Srbije do četvrtfinala: Poznati rivali i satnica u nastavku Svetskog prvenstva
20210421ivSrbijaSlovacka04 - Copyright MN Press

Ženska rukometna selekcija Srbije plasirala se u drugu rundu grupne faze na Svetskom prvenstvu uprkos porazu u poslednjoj rundi.

Pobede nad Poljskom i Kmaerunom doprinele su da u narednu fazu tim selektora Uroša Bregara prenese dva boda.

Nakon poraza od Ruske rukometne federacije poznati su i rivali u narednoj fazi, pa će se za plasman u četvrtfinalnu rundu boriti sa Crnom Gorom, Slovenijom i Francuskom. Takođe, u istoj grupi igraće i i rivali iz grupe B, Poljska i Rusija, a u narednu rundu plasiraće se dve najbolje ekipe.

Prvi meč, Srbija igra već u četvrtak, 9. decembra, a od 15:30 rival će biti Crna Gora. Dva dana kasnije, u istom terminu je duel sa Francuskom, dok će sa Slovenijom igrati 13. decembra, takođe od 15:30.

U glavnoj rundi već su formirane dve grupe. U prvoj će igrati Nemačka i Danska sa po četiri boda, Mađarska i Južna Koreja sa po dva i Češka i Kongo koji nisu preneli bodove. U drugoj grupi se nalaze Španija i Brazil sa po četiri boda, Japan i Argentina sa po dva i Hrvatska i Austrija bez bodova.

U poslednjoj se zna da će učestvovati Norveška, Rumunija, Holandija, Švedska, Kazahstan i Portoriko, ali se ne zna koliko će ko preneti bodova. Jedino se zna da Kazahstan i Portoriko nastavljaju sa 0 bodova.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike