Rukometašice Srbije žele pobedu na opraštaju od Svetskog prvenstva: Želimo da ga završimo sa još jednom odličnom predstavom!

12.12.2021

22:46

0

Duel između Slovenije i Srbije nema naročitog rezultatskog značaja

Rukometašice Srbije žele pobedu na opraštaju od Svetskog prvenstva: Želimo da ga završimo sa još jednom odličnom predstavom!
Uroš Bregar - Copyright IHF

Ženska rukometna reprezentacija Srbije u ponedeljak uveče će igrati poslednji meč na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Nakon nesrećnog poraza od aktuelnih olimpijskih šampionki, selekcije Francuske, Srbija je ostala bez mogućnosti da izbori plasman u četvrfinalnu rundu, te će na oproštaju od šampionata igrati sa Slovenijom.

Izabranice selektora Uroša Bregara na teren izlaze u 18 sati, a šta god da se dogodi u tom meču, možemo biti ponosni na podmlađeni sastav, koji je ispunio zacrtan cilj plasmanom u drugu rundu.

Sutra će se protiv Slovenki boriti za treću poziciju u grupi i plasman od 9. do 12. mesta. Za to će biti potrebno da ne izgube, jer imaju bod više, pa će tako i remi biti dovoljan za ispunjenje cilja.

Naš selektor odlično poznaje sutrašnjeg rivala, pošto je tamošnji nacionalni tim predvodio od 2015. do 2021. godine, sveukupno na tri evropska i dva svetska prvenstva, pre nego što je u aprilu ove godine preuzeo srpsku reprezentaciju.

- Sve njihove igračice odlično poznajem, zajedno smo dugo radili, međutim to sada nije bitno. Ono što je važno jeste način na koji će se moj tim suprotstaviti. Iako smo ispali iz daljeg takmičenja, želimo da ga završimo sa još jednom odličnom predstavom i pobedom. Potrebno je da dobro otvorimo utakmicu, odigramo borbeno i mirne glave do kraja. I pored toga što naš rival, takođe, nema šanse za prolaz, želeće da nas savlada, a mi moramo da pokažemo karakter i mentalnu snagu posle poraza od Francuske - istakao je slovenački stručnjak, prenosi RSS.

Prvi golman anšeg tima, Jovana Risović ističe da će se i u ovom susretu sve temeljiti na odbrani.

- Moramo da pomognemo jedne drugima, pogotovo su mi sinoć pomogle u fazi odbrane kada su igrale jako čvrsto, zatvarale su sve što su mogle i stizale.  Samim tim ti šutevi nisu bili stoprocentni i zaista mi je to mnogo značilo. Sa druge strane u određenim trenucima kada je kontranapad ili zicer i kad odbranim, dajem vetar u leđa ekipi da se podigne još više, a juče je to funkcionisalo fenomenalno i sa moje i sa njihove strane - istakla je Risovićeva.

Utakmica Srbija - Slovenija na programu je u ponedeljak, 13. decembra od 18:00 časova.


Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike