Eklston "opleo" po Hamiltonu i Mercedesu: Maltretiraju Ferstapena, uličarski se ponašaju

08.12.2021

17:20

0

Nekadašnji prvi čovek takmičenja nije bio nežan

Eklston "opleo" po Hamiltonu i Mercedesu: Maltretiraju Ferstapena, uličarski se ponašaju
Tan2021-12-5_213041843_2 - Copyright Tanjug/Andrej Isakovic, Pool Photo via AP

Nekadašnji prvi čovek Formule 1 Berni Eklston optužio je Mercedes i Luisa Hamiltona da “maltretiraju” Maksa Ferstapena u trci za titulom prvaka u konkurenciji vozača. 

Hamilton je iščupao pobedu u uzbudljivoj trci u Saudijskoj Arabiji i tako se izjednačio sa Ferstapenom iz Red Bula na prvom mestu tabele vozača. Sada je ostala još jedna trka, koja će direktno odlučiti o šampionu. 

Trka u Džedi nije bila bez incidenata, pošto je Hamilton udario u zadnji deo Ferstapenovog bolida, kada je Holanđaninu naređeno da uspori i dozvoli Britancu da ga pretekne. 

Eklston je optužio Hamiltona da koristi svoje bogato iskustvo da “saplete” Ferstapena, a onda je ocenio da je šef Mercedesa Toto Vulf uticao na direktore trke. 

- Maks je klinac u poređenju sa Luisom, a najgora stvar za njega je što Luisa podržava ogromna medijska kampanja. Sve vreme sapliću Maksa, a onda Toto ide kod direktora trke. Maks ima još jednu trku da se suoči sa tim, jer ga oni maltretiraju i ne igraju fer. To je psihološka igra koju igraju. Maks ima godina u trkanju, ali nije imao godine na ulici kao Luis – rekao je Eklston za AFP. 

On je ranije rekao da bi za sport bilo dobro da neko drugi osvoji titulu u Formuli 1, kao i da bi Ferstapen kao šampion bio dobar. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike