Hamilton nije najbolji u istoriji! Eklston iznenadio svojim izborom za najvećeg vozača Formule 1

03.12.2021

12:29

0

Autor: 24sedam

Vremešni Englez više voli kada su trke zavisile od samih pilota

Hamilton nije najbolji u istoriji! Eklston iznenadio svojim izborom za najvećeg vozača Formule 1
berni - Copyright Profimedia

Bivši prvi čovek Formule 1 Englez Berni Eklston u intervjuu britanskom "Dejli mejlu" rekao je otvoreno koga smatra najboljim pilotom u istoriji.

To nije Mihael Šumaher, ni Ajrton Sena, ni današnji vladar Luis Hamilton, kao što bi neki pretpostavili.

 

 

Za 91-godišnjeg Eklstona najbolji vozač je Francuz Alan Prost, iako priznaje da je svoje prednosti imao i legendarni Argentinac Huan Manuel Fanđo.

- Teško je reći. Huan Manuel Fanđo je imao jednogodišnje ugovore sa ekipama i mogao bi da napusti automobil i uskoči u brži. To ga ne čini ni boljim ni lošijim od drugih, to je samo činjenica - kaže Englez i izjašnjava se u nastavku razgovora:

- Alan Prost! Prost je bio sam! Mislim da je Alen Prost bio najbolji. Morao je da vozi sa sjajnim vozačima. Kada bi trka počela, bio je sam, morao je da brine o gumama i svemu ostalom.

Eklston nije krio da mu se više dopadalo vreme kada su vozači bili sami svoji šefovi tokom trka i nije bilo radio veze sa stručnim štabovima:

 

 

- Današnji vozači imaju sreću da preko radija dobiju više informacija nego što bi trebalo, o konkurenciji, habanju guma i slično. Vozačima upravljaju ljudi iz tima. Bilo je trenutaka kada je Hamilto dobijao informacije o gumama i ignorisao ih je. Tako bi trebalo uvek da bude.

U aktuelnoj borbi za prvo mesto, dve trke pre kraja, Berni Eklston nema favorita između Hamiltona i Ferstapena:

- Sada će zavisiti od sreće ili peha jednog ili drugog. Maks šampion? To bi bilo dobro za F1. Mercedes je bio dobar, ali bi bilo lepo da neko drugi pobedi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike